Microsoft wil AAAA titel maken en zoekt personeel

AAAA

Nee, dit is geen typefout. Microsoft is op zoek naar mensen om een AAAA game te maken. Dat is dus één A meer dan normaal. “AAA staat toch voor Triple-Awesome?” Boeiend! De AAA is gewoon niet meer genoeg en daarom voegt Microsoft er een extra A aan toe. Nu is het plan van Microsoft om een AAAA Xbox game te gaan maken, maar moet hier wel mensen voor hebben natuurlijk. Daarom hebben zij een vacature geopend voor de functie van Executive Producer – Core Publishing.

In de omschrijving vinden we verschillende punten terug. Maar opvallend blijft natuurlijk de extra A in de omschrijving. De Triple-A games lijken voor Microsoft verleden tijd, en willen meer uit de kast halen door een extra A toe te voegen aan AAA games.

[blockquote]“Microsoft Studios (Xbox) is looking for a dynamic and seasoned executive producer to lead and develop a world-class team who will own the creation and delivery of a AAAA experience that delivers on first party goals and, more importantly, creates a fun gaming experience for our audience,”

Vrij vertaald komt het erop neer dat Microsoft een goed doorgewinterde producent wil hebben om leiding te geven en ontwikkeling te bieden aan een team van wereld-klasse. Het gaat ook om een First Party creatie waarbij een leuke game ervaring voorop moet staan voor het publiek.

Wat Microsoft precies van plan is, is onbekend. Ook wordt het niet duidelijk of het om de huidige generatie Xbox gaat, of om de nieuwe – nog reeds aan te kondigen – Xbox 720.

De volledige taakomschrijving kun je terug vinden in de vacature voor Executive Producer – Core Publishing.

5 Reacties op “Microsoft wil AAAA titel maken en zoekt personeel”

 1. Stantana 19 maart 2012 om 18:13

  gok dat dit dan voor de nieuwe xbox gaat worden..

 2. Ik hoop ieder geval dat ze van dat kinect afstappen voor goede games. Ik wil toch gewoon een controller gebruiken zonder daarbij mijn hele lichaam te moeten gebruiken. Ben niet meer in top conditie.

 3. JoeyNL
  JoeyNL
  19 maart 2012 om 18:22

  Whahaha, een vroege 1 april grap!

 4. divinio
  19 maart 2012 om 19:30

  gaat weer negerns over XD

 5. 19 maart 2012 om 22:33

  halo 5

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.