Just Cause 3 Sky Fortress komt op 8 maart

Just Cause 3

Square Enix en developer Avalanche Studios hebben twee grote aankondigingen gemaakt over Just Cause 3. De open world actie game zijn eerste DLC heeft een release date gekregen en een nieuwe patch die de loading times drastisch zou verminderen. Andere verbeteringen werden ook beloofd. Meer informatie hier onder.

Just Cause 3 zal de eerste DLC, Sky Fortress, op 8 maart krijgen. Deze is in de eerste week alleen te spelen door spelers die de Air, Land and Sea expansion Pass hebben gekocht. Alle andere spelers zullen de content een week later, op 15 maart om precies te zijn, kunnen downloaden. De Sky Fortress expansion zal nieuwe missies bevatten waarin de speler het op zal moeten nemen tegen weer een nieuwe dreiging, de eDEN corporation. De eDEN corporation zal gevestigd zijn in de indrukwekkende Sky Fortress en zal gebruik maken van een leger van dodelijke robot drones.

Just Cause 3 DLC

Misschien interessanter voor de meeste spelers is de Bavarium Wingsuit. De wingsuit zal machine guns op de schouders van de speler bevestigen. Ook zal de wingsuit gebruik kunnen maken van auto-targeting missiles. De Wingsuit zal handig zijn om grote afstanden af te leggen en nu zelfs om grote hoogtes te bereiken. De originele wingsuit had hier vaak moeite mee. Rico zal ook zijn eigen Eviction drone en een nieuwe Bavarium Splitter rifle krijgen. Zowel de wingsuit als de wapens zullen de main game in gebracht kunnen worden.

Senior producer Tobias Andersson denkt dat de content de manier waarop spelers het spel aanpakken enorm zal veranderen. De developers zijn dan ook enorm benieuwd naar hoe spelers de wingsuit gaan toepassen. De nieuwe story missies, challenges en gadgets die naar de main game gebracht kunnen worden zullen voor interessante nieuwe mogelijkheden zorgen. De developers denken dan ook dat dit voor veel creativiteit onder de spelers zal zorgen.

Just Cause 3 zal nog twee andere DLCs krijgen. Beide zullen voor het einde van de zomer een release krijgen. De DLCs zullen op dezelfde manier als Sky Fortress uitkomen, namelijk een week eerder voor pass holders.

Naast de DLC krijgt Just Cause 3 een patch voor alle spelers. Deze zal op 4 maart releasen. De update zal loading times met zo’n 20 tot 50 procent verlagen. Memory leaks en crashes zullen verholpen worden, streaming zal beter gaan, performance updates betreft hitches zullen uitkomen, en DLC systemen zullen worden toegevoegd als voorbereiding op de Air, Land and Sea packages.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek