Virtual Reality met Trevor Philips

Een indrukwekkende video van YouTube kanaal Corridor Digital. Zij maakten een virtual reality video over hoe het zou zijn om Grand Theft Auto te spelen. Dit gebeurd met een headset waarmee je in een real-life versie van Grand Theft Auto stapt, samen met Grand Theft Auto’s Trevor.

Steven Ogg, de persoon die Trevor speelt in de game, leidt de speler rond door een soort tutorial. Dit gebeurt in Los Angelos, waarbij veel gelijkenissen zijn met GTA. Er komen veel bekende locaties voorbij, alsmede neerstortende jets, crashende auto’s en moordlustige medespelers. Voordat je het filmpje kijkt moet je er wel bewust van zijn dat deze NOT SAFE FOR WORK is. Trevor is net zo lomp als in de game, maar we hadden ook niet anders verwacht.

Visueel gezien is het natuurlijk niet zoals Hollywood, dat is een heel ander level, maar het ziet er nog wel redelijk realistisch uit. Dat mogen we ook wel verwachten van het team dat de Battlefied Rush video heeft gemaakt, die je onlangs misschien wel gezien hebt. Dit filmpje is een soort live-footage van real-life Battlefield. Super vet om te zien!

I’ll swing by and sign the contracts, alright? Just ignore the bodies! – Trevor Philips

Het filmpje hieronder laat zien hoe de film in in een week tijd in elkaar is gezet. Het was bedacht in twee dagen. De locaties zijn bepaald in twee dagen en in anderhalve dag is het allemaal opgenomen.

Het is echt geniaal hoe snel dit team zo’n filmpje in elkaar weten te flansen. En wij hebben ons altijd al afgevraagd hoe Trevor in het echt zou zijn. Nou lijkt het mij ook wel vet om als Trevor te spelen in virtual reality. Het probleem is alleen dat je de helft van de tijd wakker wordt in de woestijn, omdat je je ‘s avonds hebt laten gaan en je terug moet lopen naar de bewoonde wereld. In je onderbroek.

Wat is jouw mooiste Trevor moment?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek