27 Retro consoles in 1. NES Classic Edition pas maar op.

retroengine sigma

In 2017 komt Doyodo Team met de RetroEngine Sigma op de markt. Een mini console en media speler niet groter dan je hand, maar met bijzonder veel mogelijkheden. 

Retro gaming blijft de laatste jaren in populariteit groeien. De verkoopcijfers van de NES Classic Edition laten dat weer eens goed zien. De Crowdfunding van de RetroEngine Sigma loopt op dit moment nog. Je kunt je nog inschrijven om deze Console in mei te krijgen.

De Sigma zal uitgebracht worden met 15 voorgeïnstalleerde games direct speelbaar uit de doos. Op dit moment zijn de games nog niet bekend. Die zullen in de komende maanden bekend gemaakt worden. Er kunnen verder duizenden ROM’s (games) geïnstalleerd worden op het systeem via de web-browser of met de bijgeleverde Micro SD adapter. Hier de foto met alle consoles die zeker te spelen zijn.

retroengine sigma

Connectiviteit:

De Sigma zal beschikken over een HDMI uitgang die ook nog eens 4k aanstuurt. Een Micro USB aansluiting met een bijgeleverde USB hub zorgt voor 4 USB poorten voor elke USB controller. Het is dus mogelijk dat speler 1 met een Playstation controller speelt terwijl speler 2 met een Xbox controller. De Sigma heeft WI-FI ingebouwd zodat je makkelijk met je thuisnetwerk kan communiceren. En met de WI-FI kun je zelfs je telefoon als controller voor je games gebruiken. Later zal nog een Bluetooth dongle als accessoire bij te kopen zijn waarmee je Bluetooth controllers kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld van de PS3.

retroengine sigma

Verder is de Sigma meer dan een heleboel consoles. Het is tevens een mini computer. Hang er een toetsenbord en muis aan en samen met de Sigma desktop kun je typen, surfen, video’s kijken en veel meer. Met Kodi kun je je bibliotheek bijhouden en media spelen in 4k.

Ik word hier wel heel enthousiast van. We horen graag wat jullie ervan vinden.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek