Irrational Games gaat verder als Ghost Story

Irrational games ghost story

Irrational Games heeft in februari al flinke veranderingen gezien. De studio die verantwoordelijk was voor games als Bioshock en Swat 4 ging dicht. Nu is duidelijk geworden dat een kleine groep die over was van deze een nieuwe naam heeft aangenomen. 

Irrational Games zal nu bekend staat als Ghost Story. In een post op de nieuwe website werd duidelijk gemaakt dat Ghost Story is gevormd door twaalf voormalige Irrational Games medewerkers. De missie van het team is simpel. De bedoeling is dat er diepe story driven games worden gemaakt. Daarnaast wil de studio games gaan maken die op een of andere manier iets van de speler vergen. De nieuwe games zullen het goed doen bij liefhebbers van de Bioshock serie. De nieuwe focus gaat er echter voor zorgen dat de gameplay net zo uitdagend wordt als de verhalen.

Irrational Games Ghost Story

Helaas is verder nog weinig bekend over de games die deze studio gaat maken. De website laat een aantal quotes van verschillende medewerkers zien. Jeremy Carson merkt daar bij op dat er aan een nieuwe IP wordt gewerkt. Senior animator Seth Kendall zegt dat de focus gaat liggenop het maken van core games voor core spelers. De nadruk moet liggen op inspirerende en meeslepende verhalen met karakters van hoge kwaliteit. De studio wil innovatieve oplossingen zoeken voor problemen waar de game industrie al langere tijd mee kampt. De nieuwe IP zal dan ook veel nostalgische gevoelens opwekken.

Ken Levine vertelde dat het team een plan had voor een langere periode. In 2014 vertelde Levine dan ook dat hij zijn energie wou richten op een kleiner team met een plattere structuur en een directere relatie met gamers. In veel verschillende manieren zal het een terugkeer zijn naar hoe het allemaal begon. Een klein team voor een core publiek.

Take-Two is er echter van overtuigd dat er geen betere plek is voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Irrational dan binnen de muren van Take-Two zelf. Zij hebben immers vanaf het begin het vertrouwen in Bioshock gehad.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek