Gran Turismo Sport beta komt eraan

gt sport

Al sinds de release van de PS4 wacht ik op een Gran Turismo game.Er begint eindelijk een licht zichtbaar te worden aan het eind van de tunnel. 

Hoewel er nog geen release date bekend is voor Gran Turismo Sport zal de game na uitstel laat in 2017 uit gaan komen. Een geselecteerd groepje gamers zal niet zo lang hoeven wachten. Polyphony Digital heeft namelijk aangekondigd dat er binnenkort een gesloten beta gehouden zal worden.

De gesloten beta zal uit 2 fase’s bestaan.

De eerste fase van de beta gaat online op 17 maart. Helaas voor ons is dit alleen toegankelijk via Noord Amerikaanse PlayStation ID’s. In fase 2 zullen ook europese PlayStation ID’s toegelaten worden. Wanneer fase 2 van start gaat is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn en je dus veel geluk moet hebben om uitgekozen te worden. De eerste fase van de beta zal je niet de hele dag kunnen spelen maar word beperkt tot specifieke uren op een dag. Of dit ook zal gelden voor de tweede fase is nog niet bekend. Deze tijden worden gelinkt aan het ontwikkelteam in Tokyo en zullen via social channels en gt.com bekend worden gemaakt.

Deelnemers van de beta zullen elke dag een verschillend aanbod aan auto’s en tracks krijgen om online tegen mekaar te racen. Ze zullen verschillende race class categorieën en track configuratie’s aanbieden aan de testers voor een zo compleet mogelijk plaatje. Tevens krijgt men in de gesloten beta een eerste kijk op hoe het coureur profiel is geïntegreerd in de game, dit is een vrij belangrijk nieuw aspect voor de franchise. Verder zal de gesloten beta ‘Sportsmanship Rating’ bevatten alsook ‘Driver Rating’. Die eerste volgt het rijgedrag van de speler op de baan, de tweede wordt opgesteld aan de hand van de prestaties.

Heb jij je al opgegeven voor deze beta? Laat ons weten of je bent toegelaten. We horen het graag!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek