Monster Hunter Stories krijgt Europese release datum

Monster Hunter Stories

Nintendo heeft bevestigd dat Monster Hunter Stories voor de 3DS vanaf 8 september dit jaar in Europa beschikbaar zal zijn.

Monster Hunter Stories werd ontwikkeld door Marvelous en werd uitgegeven door Capcom. Monster Hunter Stories was al in Japan uitgegeven op 8 oktober vorig jaar. Nog even en dan kunnen wij genieten van deze game. De US gamers moeten nog even geduld hebben. Er is geen release datum bekend maar zal ergens in dit jaar nog zijn.

Monster Hunter Stories word gezien als een spinoff van de hoofd Monster Hunter series. In Monster Hunter Stories worden de spelers in de rol van rijders gezet in plaats van hunters. Het bied onder andere meer traditionele role playing ervaring. Dit doen ze door de spelers tegenover vijandige monsters te plaatsen in turn based gevechten. Ook ten opzichte van de basis games, heeft Monster Hunter Stories een meer levendige visuele stijl. Een paar grote toevoegingen aan de game zijn dat het voor spelers nu mogelijk is om monster eggs te stelen en deze dan uitbroeden. De monsters die hier uitkomen kun je behouden als compagnons, natuurlijk om ze te gebruiken bij de verkenning van de wereld en de gevechten die je zal aangaan. Tevens kun je samen speciale Bond aanvallen uitvoeren, en je monsters zijn vaardigheden en uiterlijk customizen naar jouw voorkeur. De game ondersteunt trouwens ook nog het gebruik van Amiibo figuren.

Bekijk hieronder de Japanse trailer:

Het gevechts systeem van Monster Hunter Stories is vrij makkelijk systeem. Je hebt drie categorieën: Power, Speed en Technique. Elke categorieën is weer sterker tegen een ander. Power zal winnen van Technique, Speed zal winnen van Power, en Technique zal winnen van Speed. De speler krijgt in deze game maar de keuze uit vier wapens om te gebruiken in gevechten. Deze zijn: the Great Sword, the Sword & Shield, the Hammer, en the Hunting Horn. Verder heb je toegang tot verschillende vaardigheden wat afhangt van welk wapen en uitrusting dat je gebruikt, en natuurlijk kun je ook nog items gebruiken in gevechten.

Wie gaat deze game kopen en waarom? Ga jij Amiibo’s erbij gebruiken? Laat het ons hieronder weten.

 

 

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek