Playstation 4 5.0 update biedt meer opties voor streamers

PS4 razer nacon controller

De eerste details over de inhoud van firmware-update 5.0 voor Playstation 4 zijn bekend. Voor onze die-hard streamers wordt het onder andere mogelijk om in 1080p en 60fps te streamen via Twitch.


Het streamen in 1080p en 60 fps zal alleen mogelijk zijn voor gebruikers die in bezit zijn van een PlayStation 4 Pro ( want hardware ). Verder voegt de update ook de mogelijkheid toe gebruikers te volgen, denk hierbij aan officiële game-accounts zoals EA, Activision, Capcom, en Square Enix. Hierbij komen ook nog sommige individuele ontwikkelaars en YouTubers voor de liefhebbers.

Daarnaast wordt het mogelijk familie-accounts aan te maken. Deze accounts kunnen worden aangemaakt op een enkele console, waar meerdere accounts van kinderen en volwassenen aan toe kunnen worden gevoegd. Voor elk account voor kinderen is er de mogelijkheid instellingen vast te leggen wat betreft zichtbare content en online communicatie.

Tot slot worden er nog enkele kleinere veranderingen gedaan. Zo zullen zeven nieuwe talen beschikbaar worden gesteld en zal het mogelijk worden meldingen te bekijken vanuit het snelmenu, zodat spelers niet meer terug hoeven te gaan naar het hoofdmenu om dit te bekijken.

Sony geeft aan met de update het verspreiden en delen van content en interactie tussen gebruikers te willen stimuleren.

Een releasedatum van de firmwaren 5.0 voor PlayStation 4 is nog niet bekend.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek