Tannenberg de standalone shooter binnenkort in early access

De Nederlandse WO1-shooter Tannenberg, ook wel bekend om zijn voorganger genaamd verdun, wordt op 16 november uitgebracht als steam Early Access game op pc.


De studio geeft aan dat Tannenberg een standalone game is, maar ook als losstaande uitbreiding van de game Verdun gezien kan worden.

Verdun is een fps uit 2015 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en heeft alles wat het zo berucht maakte,loopgraven,bommen,gas en natuurlijk ziekte. Tannenberg richt zich zoals de naam al zegt, op de Slag bij Tannenberg, deze vond plaats in 1914 in Oost-Europa. Volgens de Nederlandse ontwikkelaars Blackmill Games en M2H is de Eerste Wereldoorlog een ondergewaardeerd onderwerp in de gamewereld. (probeer eens de games, Medal of honor of de eerste call of duty’s)

De losstaande uitbreiding op Verdun brengt een nieuwe spelmodus met zich mee, waarin 64 spelers battlefield stijl tegelijkertijd kunnen spelen. In Maneuver Battles is het de bedoeling dat de tegenstanders elkaar proberen te omcirkelen door verrassingsaanvallen uit te voeren en langzaam territorium te winnen. De ontwikkelaars geven aan deze nieuwe gamemodus net als alles in Tannenberg zo trouw mogelijk aan de realiteit is.

Op 16 november is de game beschikbaar in Early Access op Steam voor ongeveer 18 euro. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek