Ontwikkelaar van PUBG heeft problemen met Epic Games

Playerunknown’s Battlegrounds

Eerder deze maand werd duidelijk dat Bluehole, de studio achter PlayerUnknown’s Battlegrounds, niet blij is met de Battle Royale mode van Fortnite.

De communicatie daaromtrent was enigszins verrassend, omdat er wel meer games zijn die al met een dergelijke mode op de proppen kwamen. Waarom er dan nu een probleem van maken? Nu heeft Bluehole wat meer opheldering gebracht.

Het ziet er naar uit dat Bluehole geen probleem heeft met het feit dat andere studio’s ook Battle Royale modes en games maken. Dit was immers te verwachten en is in zekere zin de normaalste zaak van de wereld. Enkel bij heel duidelijke copyright schendingen zal Bluehole daaromtrent actie ondernemen, maar dat zal dan waarschijnlijk vooral bij Chinese klonen van PUBG het geval zijn. Het probleem is dus niet het kopiëren van het concept op zich, maar wel dat Epic Games het doet.

Epic Games is natuurlijk niet alleen de ontwikkelaar van games, maar ook het bedrijf achter de Unreal Engine, en dat is de engine die gebruikt wordt door Bluehole voor het maken van PUBG. De vrees is nu dat Epic Games, omdat het zelf de maker is van de engine, zijn eigen Battle Royale game beter kan laten draaien door Bluehole bepaalde informatie omtrent de Unreal Engine te ontzeggen. Ook wordt gevreesd dat bepaalde elementen die Bluehole specifiek voor PUBG in de Unreal Engine ontwikkelde zullen worden overgenomen en gedeeld met andere partijen. De nieuwe verhouding met Epic Games zit Bluehole dus niet lekker. Eerst was Epic Games gewoon de provider van de game engine, maar nu is het ook een concurrent geworden, en dat zou een gevaarlijke combinatie zijn. Of dat ook een reden is om eventueel actie te ondernemen tegen Epic Games is natuurlijk nog maar de vraag.

Verder werd wel nog eens herhaald dat Bluehole het ook niet vindt kunnen dat Epic Games ter promotie van de Battle Royale mode van Fortnite gebruik maakte van de PUBG-naam. Daarvoor werd geen overleg gepleegd met Bluehole en dat is iets wat men nog verder zal onderzoeken.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek