Steam gaat bitcoin als betaalmiddel voorlopig weigeren

Windows 10

Valve heeft ervoor gekozen om Bitcoin-betalingen niet meer te ondersteunen voor hun pc-platform Steam. Steam is één van de grootste online verkooppunten voor pc-games.


De cryptomunt Bitcoin is de laatste tijd flink in waarde gestegen. Zo ging de waarde van een enkele munt kort geleden over de 12.000 dollar (10185 euro). In april, toen Valve ervoor koos om Bitcoin als betaalmiddel beschikbaar te stellen op Steam, was de Bitcoin nog ongeveer 450 dollar waard.

De waarde van de munt verandert zo snel, dat Valve er nu voor gekozen heeft Bitcoin te laten vallen als betaalmiddel: “Omdat de betaling via een derde partij (Bitpay) gaat, kost het ontzettend veel geld wanneer games betaald worden met Bitcoin.”

Volgens de winkelbeheerders zijn de transactiekosten voor betalingen met bitcoin inmiddels veel te hoog. Toen bitcoin als betaaloptie werd toegevoegd, werd er omgerekend zo’n twintig dollarcent gerekend voor een betaling. “Afgelopen week piekte de transactiekosten op 20 dollar voor een betaling”, aldus het bedrijf.
De snel wisselende waarde van bitcoins speelt volgens Steam ook een rol. Als een aankoop niet snel wordt afgerond, zou de waarde van de neergelegde bitcoin significant afwijken van het bedrag benodigd voor een game.

Steam vroeg klanten om bij te betalen als de waarde van bitcoin tijdens de transactie snel was gedaald, of bood aan terug te betalen als de waarde steeg. Maar bij dit proces moesten de hoge transactiekosten voor bitcoin ook weer in rekening worden gebracht.
“Het is op dit punt onhoudbaar om bitcoin te blijven ondersteunen als betaaloptie”, stelt het bedrijf in zijn aankondiging. “Mogelijk kijken we in de toekomst of bitcoin weer logisch voor ons zijn.”

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek