Nintendo wil meer aan mobile games werken

Nintendo stapt laat in, maar wil nu toch beginnen aan mobile games. We zagen eerder al het succes van onder andere Mario run en Animal Crossing: Pocket Camp. Nintendo bezit al een 10% van DeNa aandelen en gaat dan ook de samenwerking aan om meerdere games te maken.

Nintendo gelooft dat door samen te werken met meerdere partners, er meer games gemaakt kunnen worden. Deze games zullen dan ook sneller uitkomen. Het bedrijf is echter niet van plan om, zoals zij met DeNa deden, te investeren in deze bedrijven.

Volgens verschillende verhalen heeft Nintendo gesproken met Puzzle & Dragons developer GungHo over een mogelijke samenwerking. De bedrijven werkte namelijk al eerder samen. Zo verschenen er verschillende Mario personages in de Puzzle & Dragons 3DS game. Met welke andere bedrijven er een samenwerking zou kunnen komen is nog niet duidelijk.

Nintendo mobile games

Nintendo weigerde een lange tijd om te beginnen aan mobile games van hun franchises. Het bedrijven hield vol dat zij liever werkten een games voor hun eigen gaming devices. Nintendo is echter van gedachten veranderd en bracht dan ook Miitopia, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en natuurlijk Animal Crossing: Pocket Camp uit. Welke andere franchises zullen verschijnen is nog niet duidelijk

 

Animal Crossing: Pocket Camp is natuurlijk nog maar net uit maar geniet redelijk succes. De game werd een flink aantal keer gedownload en krijgt nu ook nog events. Zo verscheen er een kerst event. In de kerst update, gestart op 30 november, kunnen spelers nieuwe kerst meubels aanschaffen en op nieuwe wijze hun kamp versieren.

Nintendo is van mening dat de mobile games zullen helpen met het winnen van nieuwe spelers en deze bekend te maken met bekende franchises in de hoop dat zij uiteindelijk de overstap naar de nieuwe console, de Switch, zullen maken. Dit zal het, nu al indrukwekkende succes, van de Switch vergroten.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek