Shoot-em up Ikaruga verschijnt mogelijk op de PS4

De bekroonde ‘godfather’ van de shoot-em-up games, Ikaruga komt waarschijnlijk met een PlayStation 4-release. Ikaruga staat bekend om een van de moeilijkste bullet hell games te zijn van de genre

Via de Duitse keuringssite USK verscheen er plotseling een rating voor de bekende shoot-em-up-game Ikaruga. USK is het equivalent van PEGI wat een leeftijd categorie toekent aan een game voordat het verkocht mag worden. Bij Ikaruga wordt een 6+ sticker geplakt.

De game is uitgebracht door het bedrijf genaamd Treasure, in het jaar 2001 maakte het zijn debuut in de arcadehals van japan, dankzij het razende succes is dit later gevolgd door een console-release in 2002 voor GameCube en Dreamcast en heeft sindsdien een port gekregen voor Xbox 360 in 2008 en voor Steam in 2014, waar het “overweldigend positief” ontvangen wordt.

Ikaruga is een bullet hell-shooter, wat betekent dat er veel wordt geschoten en de speler terug moet schieten en schoten moet ontwijken. Uniek aan deze game is dat er twee soorten kogels zijn, zwart of wit. De speler kan zijn polariteit met een druk op de knop veranderen en zo de zwarte, of juist witte schoten absorberen. Hiermee wordt een energiemeter gevuld waarmee krachtige aanvallen gebruikt kunnen worden. Ook heeft Ikaruga lokale multiplayer en Double Player Mode, waarbij twee spelers samen kunnen spelen op een enkele controller.

Treasure heeft zelf het spel uitgebracht op Steam, dus mogelijk doen ze dat nu weer voor de PlayStation 4. Overigens is er een gratis demo om uit te proberen op pc.
Ga jij de uitdaging aan? wees dan bereid op een van de meeste intense games die je in tijden hebt gespeeld, want Ikaruga laat niks van je heel.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek