Kickstarter: Street Fighter bord spel binnen 24 uur doel behaald

Een bordspel gebaseerd op de populaire fighting game Street Fighter heeft binnen 24 uur zijn doel behaald op Kickstarter.

In het begin van april startte bordspelontwikkelaar Jasco Games een campagne op Kickstarter om een Street Fighter-bordspel te ontwikkelen met de naam Street Fighter: The Miniatures Game. Ze hadden een ambitieus doel om binnen een maand 400.000 dollar te bereiken, tot hun verrassing is het doel binnen 24 uur behaald. Dit houdt in dat we in maart 2019 het bordspel kunnen verwachten.

Capcom heeft Street Fighter: The Miniatures Game al officieel gelicenseerd en is met behulp van bekende YouTuber AngryJoe ontworpen, deze had in november 2015 voor het eerst een prototype gepresenteerd. Hieronder is een video te bekijken die weergeeft hoe het spel in zijn werk gaat.

Het spel zal ongeveer op deze manier verlopen, twee tot maximaal zes spelers nemen het tegen elkaar op in een spannende Free for All, Versus of Team-modus en maakt gebruik van miniatuurfiguren van klassieke Street Fighter-personages.
Op de Kickstarter-pagina laten de ontwikkelaars weten dat de game alleen beschikbaar is voor geïnteresseerden die voor minimaal 80 dollar investeren in het project en is niet verkrijgbaar zal zijn via winkels.

Street Fighter: The Miniatures Game komt in drie verschillende varianten; een basis-editie voor minimaal 80 dollar, de Boss Expansion voor minimaal 140 dollar en een World Warrior-expansion met meerdere uitbreiding voor minimaal 280 dollar. Bekijk op de Kickstarter-pagina wat er kan verwacht worden met de verschillende edities.

Bekijk de Kickstarter pagina hier

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek