Gerucht: Playstation 5 hoe zit het ermee?

playstation now

Sinds vorige maand zijn er geruchten rond aan het gaan dat de Playstation 5 misschien binnenkort op de markt zal verschijnen. Nou ja binnenkort, in ieder geval in 2018.

Jason Schreier van de website Kotaku heeft aangegeven al verschillende mensen in de game-industrie gesproken te hebben die meer over de PlayStation 5 weten, volgens hun zou de console mogelijk pas in 2020 uitkomen.
Onze Schreier ging op verder onderzoek uit om er achter te komen hoe het precies met de PlayStation 5 zit. hij heeft met diverse ontwikkelaars van zowel grote als kleine studio’s gesproken. De ontwikkelaars lieten hem weten dat het heel onwaarschijnlijk is dat de PS5 in 2019 uit zou komen, laat dus staan in 2018, in ieder geval dit verwachten ze zolang de grote concurrenten geen onverwachte moves maken.

De meeste ontwikkelaars, waaronder werknemers van Sony’s eigen studio’s, geven zelf aan niets gehoord te hebben over de PlayStation 5, al waren er een paar ontwikkelaars die zeiden er wel vanaf te weten. Het feit dat er zo’n kleine groep mensen geïnformeerd is over de console, geeft ook aan dat de console waarschijnlijk voorlopig niet beschikbaar komt. Tot slot hoorde Schreier op de Game Developers Conference in San Francisco afgelopen maand ook geruchten over een geplande release in 2020.

Een paar weken terug verscheen er een artikel waarin werd voorgelegd dat de PlayStation 5 wellicht al dit jaar zou kunnen verschijnen. Er zouden al devkits van de console in handen zijn van verschillende ontwikkelaars. Helaas kunnen we op dit punt nog niks met zekerheid zeggen en is het momenteel simpelweg wachten op E3 voor de grote aankondigingen.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek