Oude doos: Romhack maakt het mogelijk om Zelda en Metroid tegelijk te spelen

Gamers komen in allerlei verschillende soorten en maten, de een houdt meer van de nieuwe generatie of juist meer van de oude doos. Voor de spelers onder ons die meer richting de goede oude kant op wijzen hebben wellicht interesse in een game die The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid combineert. Deze magie wordt werkelijkheid door een romhack.

Dit spektakel van een fanproject geeft spelers de mogelijkheid om te wisselen tussen de werelden van Zelda en Metroid-games voor de SNES in een enkel spel. Zelda komt ook nog eens hand in hand met een oudere mod die een item randomizer over het spel gooit, deze laat de locaties van alle items op een willekeurige plek neerkomen, dit zorgt ervoor dat het spel elke keer nieuw aanvoelt.

De rom-hack is vanaf deze week te spelen, indien je interesse hebt kan jehier de romhack downloaden. Het enige wat gedaan zal moeten worden is in het bezit komen van de juiste roms van A Link to the Past en Super Metroid. Eenmaal in bezit van deze roms zal het programma de rest doen en de 2 games combineren.

In een interview met Kotaku vertelt Thomas “Total” Backmark dat de randomizer ontstond als een grap tussen vrienden. De software-ontwikkelaar uit Zweden was in gesprek met zijn speedrunner-vrienden toen het idee ontstond. Hij was geïntrigeerd en ging aan de slag. Zo stuitte hij op het feit dat de twee games op een totaal andere manier zijn gecodeerd. Backmark legt uit dat de geheugenbank van de Super Nintendo is opgedeeld in 256 segmenten. Beide games maken gebruik van totaal andere groeperingen van deze segmenten. Hierdoor is het mogelijk de game op zo een manier te combineren waardoor een volwaardige game ontstaat.

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek