@inTheMovie

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

 Holland, natuur in de delta

Nederland is een stuk mooier dan de gemiddelde Nederlander denkt, misschien zien we het niet goed omdat Nederland ons “thuis” is. In de film Holland natuur in de delta word deze schoonheid goed in beeld gebracht. Het is leuk om ook eens te bekijken hoe mooi Nederland kan zijn.

Waarom film van de week? Omdat het te waarderen valt aan de documentaire makers dat ze geen exotische locaties nodig hebben om toch een prachtige documentaire te maken. Nederland zit vol met prachtige dieren waar wij trots op horen te zijn.

 

Classic van de week

The Lion King

Wie kent het verhaal van Simba eigenlijk niet. Simba word geboren als zoon van Mufasa en Sarabi en is de natuurlijke opvolger van de troon mocht zijn vader overlijden. Dit gebeurt echter sneller dan verwacht, Simba’s oom Scar wil namelijk graag de macht overnemen. Nadat Mufasa overlijdt vlucht Simba en komt daar Timon en Pumbaa tegen, deze helpen Simba “volwassen” te worden.

The Lion King is eigenlijk een van de mooiste animatiefilms ooit gemaakt, naast het feit dat alles er adembenemend uitziet klopt voor de rest ook alles. De muziek verrijkt de film op een versterkende manier en ook het verhaal zit goed in elkaar. Dit alles maakt The Lion King een classic die zeker de moeite waard is om nog eens te bekijken.

Wij kijken uit naar…

Gomorrah (seizoen 2)

Deze keiharde Italiaanse serie over de Napolitaanse Mafia heeft zichzelf met hun eerste seizoen op de kaart gezet. Realistisch en meedogenloos zijn de woorden die deze serie het beste beschrijven, precies zoals het leven in Napels is. Na Romanzo Criminale komt Italië met weer een prachtige realistische serie van een organisatie waar het hele land zich voor schaamt.

Waarom kijken wij uit naar seizoen 2? Omdat seizoen 1 eindigt met een open einde die er voor zorgt dat je seizoen 2 zo snel mogelijk wil gaan bekijken. Daarnaast is Gomorrah zo een serie die je in een ruk uitkijkt, waarbij je alles wil zien en alles snapt. Wij wachten met smart!

Serie van de maand

 

The Wire

Deze HBO serie behoort zeker tot een van de beste series ooit gemaakt. De serie verteld het verhaal van zowel de politie als de straat oftewel de criminaliteit van Baltimore. De 5 seizoenen durende serie maakte faam doordat de serie dicht bij de realiteit staat, de serie is rauw en Baltimore word afgeschilderd zoals het is; ruig. Een groot deel van de personages zijn ook gebaseerd op echte personen uit de buurt waar de serie zich afspeelde, verder wilde de regisseurs weinig tot geen gebruik maken van bekende acteurs omdat dit de personages niet ten goede zou komen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek