Nintendo Switch geen 3DS vervanger

Nintendo ziet haar nieuwe console op de eerste plaats als een home console. Uit een interview is gebleken dat Nintendo de nadruk minder op de draagbaarheid van de console legt. Het is dus ook niet de bedoeling dat de Nintendo Switch het gaat opnemen tegen de 3DS.

De Switch wordt ten eerste een home console. De console moet dus niet als een handheld, maar juist als een home console die je mee kunt nemen gezien worden. De introductie van de Switch betekent dus ook weinig voor de 3DS in de ogen van Nintendo. Zij denken juist dat de 3DS nog een lang leven voor zich heeft liggen. Er komen namelijk een groot aantal grote titels. De 2 apparaten zullen dus naast elkaar blijven leven. Dit komt mede door verschillende prijzen en de verschillende type consumenten. De Switch krijgt de nieuwste, verste content en de 3DS heeft een game library met wel duizend games. Daarbij komen natuurlijk ook een paar nieuwe. Nintendo maakt zich dus niet druk. Ze zeggen dat het beheren van twee consoles al eerder prima verliep.

Nintendo Switch 3DS

Nintendo blijkt ook op de hoogte te zijn van enkele missende IP’s. Dit werd in hetzelfde interview duidelijk. Er is nog geen nieuws of andere details en er is tot nu toe niets aangekondigd. Nintendo lijkt echter op de hoogte te zijn van het feit dat er voor enkele IP’s veel belangstelling is. Het zou mogelijk om Mother, Metroid en andere games kunnen gaan. Nintendo wil hier graag over een jaar op terugkijken.

Volgens Nintendo is het dan ook belangrijk om de fouten van de Wii U aan te pakken door vele goede launches te plannen. Dit omdat dan de install base groter wordt en consumenten langer bij de Switch zullen blijven of terug zullen komen. De Wii U had een sterke lineup maar maakte de fout door grote gaten tussen de launches in te hebben. Nintendo is van plan dit aan te pakken door deze gaten op te vullen.

De Amerikaanse keten GameStop is al door hun eerste voorraad van de nieuwe console heen maar werkt nauw met Nintendo om nieuwe consoles in handen te krijgen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek