Activision: Meer dan de helft van opbrengst door microtransacties

Activision E3 2016

Activision Blizzard heeft haar financiële resultaten vrijgegeven voor het vierde kwartaal van 2017. Het bedrijf heeft in het jaar 2017 maar liefst een inkomen van 7,02 miljard US Dollar. Dat is een record voor Activision Blizzard, maar waardoor komt dat nu?

Het blijkt dat het bedrijf meer dan de helft van deze inkomsten te danken heeft aan microtransacties. Ruim 4 miljard van alle inkomsten zijn gegenereerd door microtransacties. Simpel gezegd heeft het bedrijf meer geld verdient aan het verkopen van loot boxes dan aan spellen die ze hebben uitgegeven.

Dat gezegd te hebben speelt Candy Crush van de makers King een grote rol in dit verhaal. King alleen heeft namelijk al 2 miljard US Dollar opgebracht met hun populaire games Candy Crush Saga en Shuffle Cats.

“Activision Blizzard delivered a fourth-quarter record of over $1 billion of in-game net bookings, and an annual record of over $4 billion of in-game net bookings,” meld het bedrijf in het financiële report.

Activision heeft 385 miljoen maandelijkse gebruikers over alle platformen verdeeld.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek