Adam Boyes nieuwe CEO Iron Galaxy

Adam Boyes

De naam Adam Boyes zegt misschien niet heel veel mensen wat. Maar als je de laatste jaren hebt genoten van 3rd party developers op de PlayStation heb je veel aan deze man te danken. Boyes is namelijk jarenlang het hoofd geweest van thirdy-party publishing bij de Sony America game division. Nu ligt er een heel nieuw pad voor hem klaar.

Boyes wilt namelijk weer terug in de wereld van het maken van games en hij heeft hiervoor nu een mooie kans gekregen. Hij wordt namelijk de CEO van Iron Galaxy. Het bedrijf heeft in het verleden titels gemaakt als Killer Instinct voor de Xbox One en Windows en ook Destiny en BioShock Infinite voor de PlayStation 3. Minder bekende games zijn Videoball, Capsule Force en Divekick, maar die zijn wel uitgegeven.

Boyes was tijdens zijn dienst bij Sony vaak te zien tijdens persconferenties waar hij een aantal games mocht aankondigen. Zijn hoogtepunt zou ongetwijfeld vorig jaar moeten zijn toen die het podium op kwam om Shenmue III en Final Fantasy VII Remake aankondigde. Ten tijde van de PlayStation 4 aankondiging heeft Boyes nog een sneer uitgedeeld namens Sony. In onderstaande video wordt namelijk verteld hoe makkelijk het is om games te delen op de PlayStation 4, iets dat toen nog niet mogelijk was met de Xbox One en ook eigenlijk niet in de plannen van Microsoft voor kwam:

Wie de taak van Boyes overneemt is nog onduidelijk. Wel is het zo dat Sony iemand is kwijt geraakt die een echte gamer is en mede de reden dat de PlayStation 4 een ontzettend op de hardcore gamer gerichte console is geworden. Zodra bekend is wie de taak over neemt lees je dit op onze website

Wat vind jij van Adam Boyes en dat hij weer games wilt gaan maken? Laat het ons weten in de comments!

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek