Alan Wake’s Return trailer verstopt in Quantum Break

Op 25 februari werd al een trademark voor Alan Wake’s Return online ontdekt. Dit veroorzaakte veel geruchten en speculaties dat developer Remedy Entertainment terug zou keren naar de Alan Wake serie voor iets nieuws. Nu is duidelijk geworden dat een live action trailer voor Alan Wake’s Return verstopt zal zitten in Quantum Break.

Het is nog steeds niet duidelijk wat dit betekent. Polygon maakte al eerder bekend dat spelers in een vroeg stuk van Quantum Break een cinematic trailer van een live action versie van Alan Wake kunnen zien op een TV. De trailer zal eindigen met een titel kaart waar simpelweg “RETURN” op staat. Dat is ook de naam van het manuscript dat spelers kunnen vinden in Alan Wake’s American Nightmare, een standalone DLC die op de Xbox 360 uitkwam.

Alan wake quantum break

Of dit iets simpels als een easter egg is of echt een aanwijzing dat Remedy terug zal gaan naar Alan Wake om iets nieuws uit te brengen is niet duidelijk. Zoals we al langer weten is een trademark geen bevestiging. Het hoeft dus niet te betekenen dat er een nieuwe game aan komt of zelfs iets anders binnen de franchise. De studio kan namelijk gewoon de naam beschermen en bewaren voor later.

Toch heeft Sam Lake, de creative director van Remedy, al vaker gezegd dat de studio graag terug wil keren om te werken aan de Alan Wake serie.

“We zijn trots op de games die we hebben gemaakt en ze zijn ons allemaal erg dierbaar. De games hebben een speciale plek voor ons. De toekomst is nooit zeker en zoals we al hebben gezegd over Alan Wake, de sequel werkte op dit moment gewoonweg niet. Maar we zijn zeer zeker op zoek naar de mogelijkheid om meer te doen wanneer de tijd er is.”, aldus Lake.

Lake vertelde ook dat de designs voor een Alan Wake sequel gemaakt zijn na de release van de eerste game maar dat deze niet gebruikt gaan worden. Sinds toen zijn er betere ideeën bedacht voor Alan Wake 2 vertelde Lake.

Quantum Break komt in april uit op Xbox One en PC. De Windows editie zal exclusief verkrijgbaar zijn via de Windows 10 store. Deze versie zal dan ook niet op Steam verkrijgbaar zijn. Spelers die de Xbox One editie preorderen zullen gratis de Windows 10 versie ontvangen. De console en PC versies maken gebruik van cross-saves

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek