Alienware kondigt Alpha R2 aan

Alienware Alpha

De kracht van een desktop computer, met de draagbaarheid van een console? De Alienware Alpha voldoet prima aan deze beschrijving. Het bedrijf heeft nu een nieuwe Alpha aangekondigd en die komt met een aantal welkome veranderingen.

De Alienware Alpha R2 is Dell haar oplossing voor gamers die graag een krachtige computer bij hun televisie willen zetten. Er zijn nieuwe opties aangekondigd waardoor je de computer nog krachtiger kan maken. Je kunt bijvoorbeeld de basis Intel Core i3 vervangen tot aan een i7-6700T. De videokaart kan niet veranderd worden. Wanneer je alleen voor Nvidia wilt gaan, is de enige optie een Nvidia GeForce 960. Wel kun je de rode kant op gaan met een AMD Radeon R9 M470X. Daarnaast kun je de harde schijf naar wens aanpassen, of voor een SSD gaan.

Alienware Alpha

Hier houdt het niet op. Je kunt namelijk, als je nóg meer kracht uit de console wil halen, gebruik maken van een Graphics Amplifier. Hier kun je een grafische kaart in steken en op die manier meer kracht uit je systeem halen. De console achtige computer is van zichzelf niet krachtig genoeg om Virtual Reality aan te kunnen. Wanneer je dit wel wilt zou je dus moeten kijken naar de Graphics Amplifier box.

De nieuwe versie van de Alienware Alpha zou rond de zomer beschikbaar moeten komen voor een beginprijs van 599 dollar. Voor ons in Europa is nog geen prijs bekend gemaakt maar dit wordt wel snel verwacht. Het grootste verkooppunt van dit product is natuurlijk de formfactor, welk je nergens zelf kunt bouwen. Wanneer je voor echte kracht wilt gaan zou het al snel beter zijn om zelf een computer samen te stellen. Als je, zoals ondergetekende, enorm lui bent, of een voorkeur voor consoles hebt, is dit misschien wel een hele aantrekkelijke optie.

Wat vind jij van de Alienware Alpha R2? Laat het ons weten in de comments.

 

Gerelateerde berichten

Tags

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek