Alle details Playstation 4 firmware update 5.0 bekendgemaakt

playstation now

Binnenkort is de 5.0 firmware update beschikbaar voor iedereen, tot die tijd zetten wij hier alle details op een rijtje.

Nieuwe details
Door de update is het nu mogelijk zelf lijsten aan te maken van vrienden, zodat het makkelijk is vriendengroepen te beheren en speciale game-groepen aan te maken.
Ook kunnen communities worden toegevoegd aan live-uitzendingen. De community-knop verschijnt dan op het scherm dat te zien is door de toeschouwers van deze uitzendingen, waardoor zij direct worden doorverwezen naar de pagina van de desbetreffende community.

Daarnaast komen er nieuwe instellingen waarmee meldingen uitgezet kunnen worden tijdens het kijken van films of tv-series. Ook ondersteunt PlayStation VR nu 5.1 en 7.1 virtual surround sound tijdens het kijken van Blu-rays en dvd’s.

Mocht u nog niet op de hoogte zijn van de eerder bekend gemaakte details, dan lees gerust even verder.

Oude details
Het streamen in 1080p en 60 fps zal alleen mogelijk zijn voor gebruikers die in bezit zijn van een PlayStation 4 Pro ( want hardware ). Verder voegt de update ook de mogelijkheid toe gebruikers te volgen, denk hierbij aan officiële game-accounts zoals EA, Activision, Capcom, en Square Enix. Hierbij komen ook nog sommige individuele ontwikkelaars en YouTubers voor de liefhebbers.

Daarnaast wordt het mogelijk familie-accounts aan te maken. Deze accounts kunnen worden aangemaakt op een enkele console, waar meerdere accounts van kinderen en volwassenen aan toe kunnen worden gevoegd. Voor elk account voor kinderen is er de mogelijkheid instellingen vast te leggen wat betreft zichtbare content en online communicatie.

Tot slot worden er nog enkele kleinere veranderingen gedaan. Zo zullen zeven nieuwe talen beschikbaar worden gesteld en zal het mogelijk worden meldingen te bekijken vanuit het snelmenu, zodat spelers niet meer terug hoeven te gaan naar het hoofdmenu om dit te bekijken.

Sony geeft aan met de update het verspreiden en delen van content en interactie tussen gebruikers te willen stimuleren.

Lees op de Playstation-website alle nieuwtjes rechtstreeks van Sony zelf.

Tags

Over: Rowdy Leers

Mijn naam is Rowdy. Ik ben een fanatiek redactielid van intheGame.nl en sta altijd klaar om met iemand een gamepje te spelen. Mijn game avonturen zijn begonnen op de gameboy en sega en ben sinds mijn 3e levensjaar mijn toekomst al verloren.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek