Alles over Guild Wars 2: Path of Fire

Guild Wars 2 Path of Fire

Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk al op de website gezien hebben, krijgt Guild Wars 2 een nieuwe expansion. Na Heart of Thorns, die ons de Maguuma Jungle bracht, is het nu tijd voor de Crystal Desert en Vabbi in: Path of Fire! In dit artikel wil ik even de fanboy uithangen en jullie er alles over vertellen met de hoop dat sommigen de game gaan proberen of terug zullen komen!

Er zijn video’s, afbeeldingen en ge-dataminede informatiestukjes gebruikt van Guild Wars 2 content creators, de credits hiervan gaan zeker weten naar hun! “Pick up Guild Wars 2: Path of Fire™ and find out more information here: http://WoodenPotatoes.com/GetPoF”

Heart of Thorns was de eerste expansion voor Guild Wars 2. Deze expansion was bedoelt om de basis te leggen voor toekomstige content. Deze expansion kreeg gemixte reviews. Niet omdat de expansion slecht was, maar hij was kort en best wel prijzig voor het aantal dingen die je uiteindelijk ervoor terug kreeg. Daarna kwam Living World Season 3. Dit was tegenover HoT al een complete verbetering. Verschillende verhaallijnen kwamen voor ons open te staan.

De White Mantle werden aangepakt, Divinity’s Reach werd aangevallen, twee Elder Dragons werden wakker en een Human God kwam tevoorschijn, terwijl hij zich verscholen hield onder een illusie. Al deze verhaallijnen brachten ons een fantastisch seizoen aan verhaallijnen met elke LW Patch een nieuwe map.

Guild Wars 2: Path Of Fire

Siren’s Landing

 

Uiteindelijk kwamen Primordus en Jormag weer in hun slaapstand terecht terwijl Balthazar vlucht. Wij achtervolgen hem naar Orr (Siren’s Landing), maar tevergeefs, vinden hem niet. Wel vinden we Livia, een favoriet onder de Guild Wars 1 spelers. Deze eeuwenoude Necromancer brengt ons naar de echte Lazarus (Niet Balthazar hehe…). Lazarus wordt verslagen nadat Livia hem jaren lang achtervolgde. Daarna krijgen wij een visioen te zien die de expansion onofficieel aankondigd en ons laat zien waar Balthazar tot in staat is. Op 1 augustus kregen wij de daadwerkelijke expansion aankondiging, en die bracht ons dit:

Path of Fire Story en daarna…

Path of Fire brengt ons naar de Crystal Desert, met een deel van Vabbi en Elona erbij. Deze gebieden zijn beiden bekend van Guild Wars 1: Prophecies en Nightfall. Speler van GW1 zullen dus compleet gaan hypen bij de release van deze uitbreiding. Maar ook voor Guild Wars 2 spelers is dit een geweldige ervaring. We zullen drie factions tegenkomen, voor zover wij weten dan! De Awakened, de volgers van Palawa Joko (Koning van de ondoden, bekend van Nightfall), de Branded van de Elder Dragon Kralkatorrik en de Forged van de Human God Balthazar. Goede ouwe Balthie zal natuurlijk de hoofd-slechterik zijn, maar wat de story precies zal brengen zullen we nog maar moeten zien.

Wist je dat? er gisteren, op 8 augustus, een grote balance patch is gekomen? Deze patch bracht balans naar alle professions. Ook kwam de nieuwe PoF launcher uit zowel als nieuwe Gem Store items! Alsof dat nog niet genoeg is bracht dit ook gliding naar WvW! Lees hier de volledige patch notes.

Mike O’Brien, huidig hoofd-developer van de game, laat ons weten dat de story van Path of Fire dieper zal gaan dan dat de game ooit van tevoren is gegaan. Dit alleen al is geweldig nieuws, aangezien Heart of Thorns niet een geweldig lange verhaallijn bracht. Alleen al het feit dat we vechten tegen een god brengt zoveel mogelijkheden en vragen met zich mee: Wat is er gebeurd met Balthazar? Is hij achtergebleven of later teruggekomen? Zijn er andere goden actief in Tyria of een ander continent?

Dan is er ook nog de vraag waar Living World Season 4 heen zal gaan. That_Shaman, de bekendste Guild Wars dataminer heeft een map op Twitter gezet waarin je niet alleen de PoF content kan zien, maar ook een stukje in het zuiden van Elona en het Westen van Tyria. Houdt dit in dat we bij LWS4 terug gaan naar de Charr Homelands? Krijgen we meer lore over Ascalon? En wat is er toch gebeurd met Rytlock tijdens zijn tijd in The Mist? Hopelijk krijgen we snel op al deze vragen een antwoord, voor nu blijft het heel erg spannend! Deze map van That_Shaman kan je hier beneden bekijken! Het lijkt erop dat de map met ongeveer 125% gegroeid is.

Je kan That_Shaman volgen op Twitter om nog meer datamining te zien tot de expansion release, en daarna natuurlijk ook!

Mounts & Masteries

In Heart of Thorns werden wij geïntroduceerd met het Mastery systeem. De level cap van Guild Wars 2 is en zal altijd 80 blijven. Maar ArenaNet wilde spelers wel de mogelijkheid geven om character progressie te hebben binnen de game. Hier kwamen Masteries uit. Dit gaf mensen de mogelijkheid om in de Maguuma Jungle, zowel als Core Tyria, meer opties te unlocken met Experience. Je kon bijvoorbeeld gliden, mushrooms gebruiken voor speedboost, praten met de nieuwe rassen en ga zo maar door! In Path of Fire introduceert ArenaNet een ‘verlenging’ hier op: Mounts!

Zoals wij weten en zoals Mike O’Brien uitlegt heeft Guild Wars 2 veel aspecten die andere MMO’s ook hebben. Maar het grote verschil is dat Guild Wars dit altijd op een eigen manier doet. Denk aan Raids, elke MMO heeft dit wel, maar niet zoals het in GW2 is. Hetzelfde is met mounts. Deze beesten zijn te unlocken via het Mastery systeem. Maar ze zijn niet bedoeld als alleen maar een speed-boost. Mounts zijn te vergelijken met gliden, of mushroom bouncen. Je kan ze over heel Tyria gebruiken. Elke mount heeft een ander ‘talent’.

Guild Wars 2: Path of Fire

 • De Raptor (linksboven) zal je eerste mount zijn. Deze is bedoeld om grote afstanden te kunnen springen, en deze zijn ook erg snel.
 • De Springer (midden-boven) is een konijn-achtige mount, deze zal heel hoog kunnen springen over bergen en andere taferelen.
 • De Skimmer (midden-beneden) zweeft over de grond, ook al kan deze mount niet daadwerkelijk vliegen, hij zal wel handig zijn voor het oversteken van bijvoorbeeld drijfzand.
 • De Jackal (rechtsboven) is een snelle wolf die ook kan teleporten. Deze mount heeft een magische vibe over zich heen.

Ook zullen mounts de gameplay heel erg veranderen omtrent exploratie. De Jackal kan bijvoorbeeld vanaf de ‘begane grond’ naar ondergrondse tunnels teleporten. En de Skimmer is bijvoorbeeld weer sneller boven water of andere vloeibare gebieden. Ook zullen er mount races zijn, deze konden wij in bepaalde gameplay video’s al bekijken. In de onderstaande video van AuroraPeachy kan je vanaf 59 minuten zien hoe zo’n race werkt.

That_Shaman heeft ook de nieuwe Path of Fire armor sets in foto’s online gezet!

Elite Specializations

Net als in Heart of Thorns, krijgt ook Path of Fire weer negen nieuwe Elite Specializations. Dit zijn uitbreidingen voor jouw profession en deze zorgen voor meer skills en een frisse playstyle. Je kan deze niet combineren met je huidige HoT Elite Specs maar de oude specs zullen wel nog steeds nuttig blijven in toekomstige content. Hier beneden vind je een lijst van alle nieuwe Elite Specs:

 • De Engineer werd de Scrapper, deze zal nu de Holosmith worden. Deze halen hun kracht uit de zon. Zo creëren ze hologrammen vanuit licht. Ze dragen de Sword als main-hand wapen en kunnen overheaten, dus let goed op hoe je speelt!Guild Wars 2 Holosmith
 • De Guardian werd de Dragonhunter, deze zal nu de Firebrand worden. Deze lorekeepers zijn gespecialiseerd in het gebruiken van magisch blauw vuur om hun vijanden te verbranden en hun allies te healen. Ze dragen een Axe als main-hand wapen en gebruiken Tomes.Guild Wars 2 Firebrand
 • De Thief werd Daredevil, deze zal nu Deadeye worden. Een dodelijke Sniper spec die veel damage zal doen met zijn/haar gloednieuwe Rifle als wapen. Je krijgt een langere range dan andere professions en je kan je vijanden markeren voor meer DPS!Guild Wars 2 Deadeye
 • De Warrior werd Berzerker, deze zal nu Spellbreaker worden. De gebroken wapens van de Sunspears worden nu Daggers in beide handen van de Warrior. De Spellbreaker is de enige class die twee nieuwe wapens krijgt. Deze is gespecialiseerd in het verwijderen van buffs/boons bij de vijanden en het verwijderen van conditions bij zijn vriendjes. Ook krijg je een Full Counter, die je met adrenaline gebruikt.Guild Wars 2 Spellbreaker
 • De Mesmer werd de Chronomancer, deze zal nu de Mirage worden. Mirages bewegen door het gevechtsveld als ware illusies. Ze krijgen een Axe als main-hand wapen en hun dodge word vervangen door een Blur, die aanvallen door jou heen zal laten gaan. Je klonen zullen meer damage doen en jij zal onherkenbaarder zijn dan ooit voor de vijand.Guild Wars 2 Mirage
 • De Necromancer werd de Reaper, deze zal nu de Scourge worden. Deze gebruiken hun life force in het zand van de woestijn om aanvallen te maken. Ze krijgen een Torch als off-hand wapen en gebruiken Punishment skills om hun vijanden te vernietigen.Necromancer Scourge
 • De Elementalist werd de Tempest, deze zal nu de Weaver worden. Weavers kunnen twee attunements tegelijk dragen. Je hebt dus bijvoorbeeld twee vuur skills, twee water skills en een vijfde skill die als combinatie van de twee werkt. Ze gebruiken Swords als main-hand wapen en gebruiken stances om hun vijanden de grond in te boren.Guild Wars 2 Weaver
 • De Ranger werd de Druid, deze zal nu de Soulbeast worden. Je band met je Pet zal sterker dan ooit worden, je kan nu één worden en daarmee unlock jij nieuwe skills. Elke Pet zal je andere skills en attributen geven. Je krijgt een Dagger als main-hand wapen.Guild Wars 2 Soulbeast
 • De Revenant werd de Herald, deze zal nu de Renegade worden. De legendarische Charr revolutionaire genaamd Kalla Scorchrazor zal jouw nieuwe Legend worden. Deze geeft jou toegang tot de Short Bow. Je kan pijlen vanuit de Mists afvuren en Kalla’s Warband oproepen om je te helpen in je gevechten!Guild Wars 2 RenegadeAlle Elite Specializations in Path of Fire hebben een bepaalde connectie met de Crystal Desert. Het Human ras heeft daarom bij de character creatie ook nieuwe gezichten en haarstijlen gekregen, zodat jij jouw eigen Elonian kan maken. Ik zal in een ander artikel dieper ingaan op deze specs zodra er meer informatie beschikbaar is! Voor nu is mijn hype in ieder geval al geweldig groot! Ook zal de game Bounties krijgen, die je samen met jouw vrienden kan aangaan, of alleen! Bekijk hier beneden even de gezellige nieuwe specialisatie familie:

Guild Wars 2 Elite Specs

Er zijn dus geweldig veel redenen om de game een kans te geven, of je nu een nieuwe speler bent, of eraan denkt om terug in de game te komen! Voor iedereen is er wel iets, of je nu van lore houd, of van content, of gewoon van mounts. Zodra de expansion daadwerkelijk uit komt, op 22 september, zal ik zo snel mogelijk een mooie review voor jullie klaar hebben staan! Voor nu hoop ik dat ik met mijn fanboy gedrag, toch wel een paar van jullie over heb gehaald om de game te gaan spelen. De core game kan je GRATIS spelen en de eerste en tweede expansion samen kan je al krijgen vanaf vijftig euro! 

Laat ons weten wat jij vind van Path of Fire, of in ieder geval van alles wat je tot nog toe weet! In dit artikel is content gebruikt van That_Shaman en AuroraPeachy, zowel als WoodenPotatoes. Alle credits voor deze content gaat dus ook naar hun!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek