Alpha demo PS4-exclusive Nioh aangekondigd

Koei Tecmo, de studio achter de actie RPG Nioh, heeft een alpha demo voor hun PS4-exclusive aangekondigd. Hierbij komen een enquête en een gratis DLC voor deelnemers zodra het volledige spel verkrijgbaar is. De demo zal lopen van 26 April tot 5 Mei.

Nioh speelt zich af tijdens een burgeroorlog in Japan en gebruikt elementen van niet alleen Japanse volkerenverhalen, maar ook origineel samurai-zwaardvechten. Een beetje Okami meets Dark Souls, dus.
Kou Shibusawa, de General Producer van de game, laat weten dat hoewel al tien jaar voorbij zijn gegaan sinds Nioh voor het eerst is aangekondigd, gamers altijd enthousiast gebleven zijn over het idee van de game, en zijn ze gedurende evenementen als E3 en Gamescom nooit opgehouden met vragen naar de vooruitgang. Over de hele wereld waren gamers geïnteresseerd in Nioh en nu is het dan eindelijk zover; Nioh staat gepland om dit jaar nog uit te komen. Om de waardering voor deze trouwe gamers te laten blijken, en om ervoor te zorgen dat iedereen nu alvast een voorproefje van de volle game kan hebben, organiseert Koei Tecmo dus een Alpha Demo van de volle game. We hopen natuurlijk dat het in de smaak zal vallen!

 

nioh-logo

De demo zal zich vooral focusen op het uitdagen van de spelers, om ervoor te zorgen dat de spelers zich meer voldaan voelen als ze vooruitgang boeken. Voor een menig Souls-fan klinkt dit natuurlijk als muziek in de oren. De demo legt vooral de nadruk op de combat, met de verschillende stances (manieren om je zwaard vast te houden) als onderliggende mechanic. Iedereen die deel neemt aan deze demo zal ook de kans krijgen om een exclusief stukje in-game content te downloaden bij de volle release van de game. Daarbovenop krijgen alle spelers die ook echt een stage af maken in de demo gratis toegang tot de “Mark of the Conquerer” DLC.

Verder wil Koei Tecmo natuurlijk zo veel mogelijk feedback verzamelen over het spel en de ervaringen in de demo, en daarom launchen ze een enquête. Iedereen die deze invult krijgt een gratis smartphone-wallpaper van het spel.

Eerder dit jaar is al een klein voorproefje van de daadwerkelijke gameplay tentoon gesteld. Deze korte video kan je hier bekijken

Tags

Over: Lamenotcool

ICT-Student in Eindhoven en part-time gamer. Ik ben vooral een groot fan van RPG's, met Dark Souls als voornaamste IP. Dark Souls 3 screenshot Hier en daar speel ik ook wel eens graag een FPS, maar van strategy-stijl games (en dan vooral tower defense) ben ik niet te spreken. Mocht je een keer een aanbeveling hebben voor een mooie hardcore-RPG, laat het even weten!

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek