Alwéér nieuwe Pokémon gelekt voor Sun & Moon

Pokemon Sun & Moon

Ja hoor, het is weer die tijd van de maand: er zijn nieuwe Pokémon gelekt voor Pokémon Sun & Moon! Deze keer zijn het nieuwe Alola-vormen voor oud gedienden, een walvis en een boos zandkasteel.

De afbeeldingen van de Pokémon zijn te vinden in het Japanse magazine Coro Coro Comic. Dit tijdschrift bericht vaker over nieuwe Pokémon en heeft het vaak bij het rechte eind. Nintendo heeft nog niks bevestigd en ook op de officiële website van de game zijn de Pokémon nog niet aangekondigd. In de loop van de week zal dit echter wel gaan gebeuren, en wel op 12 augustus. Naar verluid zal Nintendo dan ook een nieuwe Sun & Moon trailer vrijgeven, waarin we de nieuwe Pokémon ongetwijfeld in actie zullen zien.

Alola Meowth en Alola Marowak

Dat een aantal Pokémon Alolaanse vormen zullen krijgen, heb je al eerder in dit bericht kunnen lezen. Eerder werden namelijk Alolaanse vormen van Exeggutor, Vulpix, Ninetales, Sandshrew en Sandslash aangekondigd. In onderstaande afbeelding zien we Meowth en Marowak in een Alolaans jasje!

pokemon sun moon alola

De Meowth heeft een ander kleurschema dan de Meowth die we kennen uit de andere regio’s. Ook heeft deze Meowth andere ogen. Daarnaast is hij ook een ander type: Alola Meowth is een Dark Pokémon, terwijl ”normale” Meowth een Normal-type is.

De Alola Marowak zal een Fire- en Ghost type zijn. In plaats van een bot, houdt hij een soort vuurstaf met blauwe vlammen vast.

Er is nog niet bekend of de evoluties van Meowth en Marowak een Alola-versie zullen krijgen, maar gezien zowel Vulpix als Sandshrew een Alola-evolutie hebben, zal een Alola-versie van Cubone of Persian niet uitblijven. Echter, Exeggute, de pre-evolutie van Exeggutor, heeft nog geen Alola-versie aangekondigd gekregen. Wellicht zal Nintendo deze nog aankondigen, maar misschien ook niet.

Walvis en Zandkasteel

Naast oude bekenden, zien we ook nieuwe Pokémon in deze editie van Coro Coro verschijnen.

pokemon sun & moon

Op de linkerpagina zien we een visachtige Pokémon die evolueert in een walvis. Dit gebeurt wanneer een school vissen samenkomen. Dan nemen ze samen de gedaante aan van de grotere vis. Zijn Japanse naam luidt “Yowashi”. Het is, uiteraard, een Water-type Pokémon.

Rechts op de pagina zien we een zandhoop dat zich evolueert in een zandkasteel. Want naast prullenbakken en sleutelbossen, moeten we natuurlijk ook kunnen vechten met zandkastelen. Enfin, de Japanse naam van de zandhoop is “Sunabaa” en de naam van het zandkasteel is “Shirodesuna”. Beide zijn van een Ghost- en Ground type.

Tevens zien we de pre-evolutie van Bewear, rechts onderaan de pagina. De Japanse naam ervan luidt “Nuikoguma”. Het zal een Normal- en Fighting type Pokémon zijn, net als Bewear.

Wat vind jij van de nieuwe Pokémon voor Sun & Moon? Verrassend, grappig, creatief, onzinnig? Laat het weten in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek