Amazon gaat een Lord of the Rings-serie maken

Lord of the Rings

De geruchten over een mogelijke Lord of the Rings-serie waren eerder deze maand al onderdeel van het nieuws. Amazon zou namelijk bezig geweest zijn om een deal te sluiten met de Tolkien Estate om de rechten van het Lord of the Rings-verhaal binnen te halen. De deal lijkt nu gesloten te zijn en we kunnen nu dus gaan wachten op meer nieuws over de serie.

Amazon heeft het voor elkaar gekregen om een mega deal te sluiten met de Tolkien Estate. Dit bericht is naar buiten gebracht door Deadline. Deze deal houdt in dat Amazon de rechten heeft verkregen om een Lord of the Rings-serie te mogen maken. De serie zal zich afspelen voor de gebeurtenissen van de trilogie en misschien zelfs voor de gebeurtenissen van de Hobbit. We gaan een nieuw onderdeel van het verhaal krijgen dat Tolkien gecreëerd heeft. Misschien worden er in de serie wel eerdere boeken in beeld gebracht, zoals the Silmarillion.

Een mega deal

De deal met de Tolkien Estate is niet zomaar gegaan. Er was namelijk een strijd gaande tussen Amazon, Netflix en HBO. De deal was zo belangrijk voor Amazon dat Jeff Bezos, de CEO, persoonlijk betrokken was in de gesprekken. Amazon heeft volgens Deadline 200-250 miljoen dollar moeten betalen voor de rechten van de Tolkien-franchise. De serie zal ook niet alleen door Amazon geproduceerd gaan worden. Ze zullen hierbij geholpen worden door de Tolkien Estate, HarperCollins en New Line Cinema. New Line Cinema is een onderdeel van Warner Bros en is de producent van de Lord of the Rings-triologie en the Hobbit-triologie.

De grote vraag bij dit bericht is natuurlijk welke acteurs gebruikt gaan worden in de serie. Als er namelijk bekende personages in voorkomen uit de originele trilogie of de trilogie van the Hobbit zal het erg vreemd zijn als deze niet door dezelfde acteur gespeeld gaan worden. Of dit een mogelijk probleem gaat worden is nog niet duidelijk, want Amazon kan ook kiezen om een tijdlijn te verwerken in de serie, waarvan we nog geen personages kennen. Het is in ieder geval een interessante ontwikkeling en het kan altijd tot iets moois leiden als het verhaal van Tolkien opnieuw in beeld gebracht wordt.

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek