Meer bewijs voor nieuwe consoles van AMD

bewijs nieuwe consoles AMD

Chip maker en market leader AMD lijkt achter de geruchten en reports over nieuwe consoles de staan. Mogelijk zouden er dit jaar nog nieuwe systems komen. AMD CEO, Lisa Su, maakte verwijzingen naar drie “design wins” voor de Semi-Custom unit in de laatste earnings briefing.

De Playstation 4, de Xbox One en de Wii U gebruiken allemaal een vorm van AMD technologie. Su vertelde investeerders en analysts tijdens de briefing dat de drie design wins ongeveer $1.5 biljoen voor AMD zal binnenhalen in de komende paar jaar. Dit suggereert dat de technologische ontwikkelingen van groot belang zullen zijn.

Gi.Biz deed verslag over de comments van Su en maakte duidelijk dat niet alle designs nog dit jaar zullen verschijnen. Zo zijn ook de release dates van de PS4.5 en de Nintendo NX nog niet aangekondigd. Ook Microsoft maakte vage opmerkingen over nieuwe Xbox One hardware zonder een release te noemen. Naast de nieuwe designs zijn is er ook de huidige console business merkte Su op. De bedoeling is dat daar in de tweede helft van het jaar focus op wordt gelegd. Su verwacht dan ook dat dit jaar een groot jaar zal zijn voor het geheel van Semi-Custom.

bewijs nieuwe consoles AMD

 

Investeerders vroegen al snel om meer details en het doel van de nieuwe designs maar daar wilde Su niets over loslaten. Su vertelde dat er nog niet eerder op de details in is gegaan en zij dit niet wil doen nu de klanten zich klaarmaken voor launch. De NX zal een console/mobile hybrid zijn, dus het zou goed kunnen dat twee van de design wins bij de NX horen. Één voor de console en één voor de mobile device. Als dat is hoe het systeem zal werken, natuurlijk.

De eerder uitgelekte PS4.5 specificaties noemden al AMD technologie. Voor zowel de Nx, als de PS4.5 én Xbox One hardware is nog niets laten zien door ontwikkelaars. Nintendo vertelde dat ze dit jaar meer zullen loslaten over de NX. Microsoft zou bezig zijn met het experimenteren met verschillende Xbox One modellen. Microsoft beloofde dan ook om in de komende weken en maanden in discussie te gaan over dingen na de Xbox One en Windows 10.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek