Anderhalf uur durende RuneScape Documentaire na 15-jarig bestaan

RuneScape

RuneScape, de web-based MMORPG waar iedere gamer op zijn minst wel één keer van heeft gehoord in zijn of haar levensjaren is ondertussen al 15 jaar oud. Begonnen als een zolderproject, uitgelopen tot een van de meest gespeelde MMO’s met zes records op Guinness World Records.

In de documentaire die de afgelopen 15 jaar een beetje beschrijft vertellen leden en ex-leden van Jagex, de makers van de game, over verschillende onderdelen van de game en hoe deze over de jaren heen zijn veranderd. Ze praten over het ontstaan, verschillende inspiratie bronnen, problemen tijdens de launch van RuneScape Classic, de community en hoe belangrijk die is, de impact van de game en nog veel meer.

Ze doen niet alleen zelf het woord, maar laten ook gastsprekers aan het woord die vertellen over hun ervaring in de game, de betekenis van de game in hun leven en waarom juist deze MMO na 15 jaar nog steeds heel sterk in zijn schoenen staat. Enkele van deze gastsprekers zijn bekende bij de fans zoals beroemde spelers of spelers die op nummer 1 hebben gestaan, waaronder ook de legende: Zezima.

De gehele documentaire is te bekijken via Youtube:

De fantasy MMORPG die zich afspeelt in de wereld bekend als Gielinor kent op dit moment drie versies, namelijk RuneScape Classic, RuneScape (3) en OldSchool RuneScape. Alleen veteranen hebben toegang tot de classic versie van de game. De andere twee versies hebben zowel een gratis als betaalde vorm. Daarnaast kent deze MMO wereld ook twee spinoffs. Een Online TCG: Chronicle: RuneScape Legends en RuneScape: Idle Adventures.

Verdwaal jij nog dagelijks in deze fantasy wereld op zoek naar nog meer rune scimitars? Laat ons dan weten hoe lang jij al bezig bent met het spel, en wat jou op de been houdt!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek