Alle nieuwe Animal Crossing: New Leaf features op een rij

animal crossing new leaf update

Nintendo bracht van de week een update uit voor 3DS game Animal Crossing: New Leaf. Benieuwd van welke nieuwe features je kunt genieten? Lees dan snel verder!

Animal Crossing: New Leaf verscheen in 2012 voor de 3DS. Sindsdien heeft de game een aantal updates gehad, maar lang niet zo’n grote als nu! Bekijk hier de veranderingen die de game ondergaan heeft sinds de laatste update.

Welcome Amiibo

De reden voor de update is de toevoeging van Welcome Amiibo. Het is vanaf nu mogelijk om je Amiibo kaarten en figurines te gebruiken. Hiermee kan je content unlocken, zoals kleertjes en meubels. Wanneer je de Legend of Zelda amiibo gebruikt, kan je bezoek verwachten van onder andere Epona en Ganon. Vervolgens kan je met hen chillen op een campsite.

Happy Home Designer

Het is vanaf de update ook mogelijk om data van Happy Home Designer over te brengen naar je New Leaf game. Hierbij vergroot je het aantal keuzes met betrekking tot meubels, behang en vloerbekleding. Tevens is het nu mogelijk je touchscreen te gebruiken om meubels te verplaatsen. Voorheen deed je dit met de pijltjestoetsen.

Praktische, kleine veranderingen

Na jarenlang gezeur, is er eindelijk een aantal zaken veranderd waar spelers zich zo lang aan ergerden. Zo is het vanaf nu mogelijk om bomen te schudden mét gereedschap in je handen en kunnen spelers op de grote stenen in de stad zitten. Ook kunnen spelers op kussens op de grond in hun huis zitten. Een andere aanpassing, is dat de inventory van de speler groter is. Je kunt nu dus nóg meer kutzooi met je meesjouwen!

animal crossing new leaf steen

De optie om je screenshots te delen is makkelijker gemaakt. Het was voorheen vrij lastig de screens te delen, omdat je eerst terug moest naar het home menu. Vanaf nu kan je screens ook direct uit je game delen.

Andere veranderingen zijn onder andere dat je bepaalde meubels op elkaar kunt plaatsen en kleding aan de muur kunt hangen. Tom Nook geeft je vanaf nu ook de optie om ”opnieuw” te beginnen met de stad, zonder alles kwijt te raken. Ook vertellen villagers een week van tevoren dat ze gaan verhuizen. Zo heb je genoeg tijd om afscheid van ze te nemen. Als laatste is het nog mogelijk je huidskleur te veranderen.

Minigames

Naast handige features, voegt de update ook een aantal nutteloze maar leuke features toe. Een van die features is de komst van de minigames Desert Island Escape en Puzzle League. Wees er maar op voorbereid dat het aantal uur dat je in de game hebt zitten, zal verdubbelen…

Nog niet alle nieuwe features van de update zijn ontdekt. Houd de Reddit in de gaten voor de laatste ontdekkingen!

Ga jij je 3DS er weer bij pakken om de nieuwe features in Animal Crossing: New Leaf uit te proberen? Laat je horen in de comments!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek