Anime: Attack on titan (shingeki no kyojin)

De afgelopen weken heb ik jullie een aantal Japanse anime (games) laten zien. Het is weer hoog tijd dat ik jullie een nieuwe anime introduceer. Deze week ga ik jullie de wereld van Attack On Titan laten zien, wat in het Japans onder de naam Shingeki no Kyojin gaat. Het verhaal speelt zich af circa het jaar 850, waar de mens zich schuilhoudt achter grote muren. Dat moet echter ook wel, want buiten die muren lopen titans rond die de mensheid uitroeien als ze de kans krijgen.

Al 100 jaar zorgen de muren voor de veiligheid van de mens, daarom maken mensen zich ook geen zorgen meer over titans. Echter hadden ze wellicht niet zo zorgeloos moeten leven, want in het jaar 845 weet er een gigantische titan een gat in één van de muren te brengen. Hierdoor verliest de mens een hele grote oppervlakte (veilig) land dat ze eigenlijk niet konden permitteren. Het stuk grond wat zij verloren hebben, noemen zij ‘Wall Maria’.

Attack On Titan 01

De drie muren waarachter de mensheid zich schuilhoudt.

Om deze muren en de mensheid zo veilig mogelijk te houden, maakte de mensheid gebruik van een soort politie. Na een training van 4 jaar, mag men bij de ‘politie’ gaan werken. Er zijn dan 3 soorten politie waar ze tussen kunnen kiezen: de Military police, de Garrison en de Survey Corps.
De Military police zijn de beste van de beste agenten, zij beschermen de koning. De Garrison zijn de agenten die de muren en de steden bewaken. De Survey Corps bestuderen de titans (buiten de muren). Bij dit laatste wilt Eren Jeager (hoofdpersonage) al sinds kinds af aan bij horen. Hij heeft altijd de wereld buiten de muren al willen bestuderen. Wanneer de titans Wall Maria binnen komen en mensen opeten, wordt zijn wil om een Survey Corp te worden alleen maar groter.
Wat gebeurt er verder met Eren Jeager wanneer hij de training voor een agent ondergaat? Zal hij erachter komen wat titans zijn en waar ze vandaan komen?

Deze anime is wellicht een beetje cliché, maar hij is zeer interessant om te kijken. Het verhaal heeft vrij veel open plekken, waardoor je niet kunt stoppen met kijken omdat je antwoorden wilt hebben. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer vragen er in je hoofd opduiken. Indien je deze anime een kans geeft, zul je al snel merken wat ik bedoel.
Voor de rest leek het mij toepasselijk om deze anime aan te raden, omdat er een live-action movie aan komt. Hij komt wellicht pas in 2018 uit, maar dat is bijzaak.

Attack On Titan 02

De belangrijkste personages uit Attack On Titan, waarvan de voorste Eren Jeager is.

Heb jij Attack On Titan al gezien of ben je het van plan om te gaan zien? Ook als je meer aanraders wilt, laat gerust een reactie achter!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek