Anime: horror games

The Charm

Heb jij ooit Pokémon gespeeld op de Gameboy of speel je het nu nog op de Nintendo DS? Dan zul je deze spellen misschien ook leuk vinden. Deze horror spellen zijn in diezelfde 2D stijl en hebben daarbij ook een anime stijl. Deze spellen hebben bovendien nog iets bijzonders, jouw keuzes bepalen het einde.

Wellicht zul je nu denken: Hoe kan zo’n 2D horror RPG nou eng zijn? Het antwoord daarop is niet simpel. Deze games maken gebruik van jumpscares en hebben bovendien een zeer griezelige sfeer. Het is ook algemeen bekend dat Japanners in staat zijn om ‘fucked up’ games te maken, waarvan je de gebeurtenissen gewoon zelf niet kunt bedenken zo raar. Japanse horror games zijn dan ook niet gemaakt om eng te zijn, maar om griezelig te zijn. Mensen zijn snel geneigd om deze 2D horror RPG games te onderschatten, maar als je het een kans geeft zul je zien dat je er meer plezier van kunt hebben dan je denkt. Wat deze spellen bovendien zo leuk maken, is dat je (meestal) zelf het einde bepaald.

Hieronder zal ik een aantal van deze 2D horror RPG’s benoemen.

Misao
Drie maanden geleden is de Misao, een klasgenoot van Aki, op een mysterieuze wijze verdwenen. Misao was eenzaam, had geen vrienden en werd voor haar dood ernstig gepest. Na haar dood heeft zij een donkere kant ontwikkeld en wilt ze revenge nemen op iedereen die haar leven ellendig maakte. Misao spreekt een vloek uit waardoor de hele school in een andere dimensie komt. Aki, die altijd haar vriendin had willen worden, neemt de taak op zich om niet alleen de school, maar ook om Misao te redden van haar donkere kant.

misao-game-1

Mad father
Aya was altijd gelukkig met haar familie, tot haar moeder overleed. Sinds het overlijden van zijn vrouw bevindt Aya’s vader zich nog meer dan normaal in de kelder. Aya was niet achterlijk, zij wist dat haar vader iets deed wat niet hoorde. ‘s Avonds kon je altijd de mensen horen schreeuwen uit de kelder. Op een dag wordt er een vloek over het huis van Aya gesproken, waarbij alle slachtoffers wraak willen nemen op Aya’s vader. Aya wilt haar vader redden en gaat naar hem op zoek. Tijdens haar avontuur beleeft Aya vele moeilijkheden en puzzels.

mad_dad03

Corpse party
Wanneer een groep vrienden en hun leraar na school in hun klas zijn, willen ze een ‘betovering’ uitspreken ter ere van hun klasgenoot dat binnenkort van school zal wisselen. Echter lijkt er iets mis te gaan, want zodra ze de betovering uitspreken is er een hevige aardbeving. Iedereen verliest zijn bewustzijn. Wanneer ze wakker worden, zijn ze van elkaar gescheiden en bevinden zij zich niet meer in hun school, maar in een andere dimensie. Het verhaal gaat over de verschillende groepen/individuen die een uitweg naar huis proberen te zoeken. Terwijl ze naar die uitweg zoeken moeten ze veel obstakels overkomen en vechten voor hun leven.

wp4-1920x1200

Heb jij wellicht zelf zo’n 2D horror RPG gespeeld of lijkt het je interessant? Vertel dan gerust over jouw ervaringen of verwachtingen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek