Anime: iets voor jou?

Anime, er zijn weinig gamers die er nog niet van gehoord hebben. Bij deze neem ik de kans om die gamers een kijk in de animewereld te geven. Anime is de Japanse stijl van tekenen. Mensen zijn vaak geneigd om anime en cartoon als hetzelfde te beschouwen (op de gesproken taal na), maar in werkelijkheid is anime echt heel anders.

Waar cartoons grenzen hebben, gaat anime veel verder. Anime kan je bij wijze van spreken keihard in het gezicht slaan terwijl cartoons je misschien net met een vingertopje aanraken. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Er zijn ook cartoons die je hard raken en anime’s die geen gevoelens bij je opwekken.

Hieronder zal ik een aantal anime’s opnoemen die leuk zijn om uit te proberen, vooral als je nog nooit anime gekeken hebt.

Sword Art Online
Deze anime zal je waarschijnlijk niet emotioneel hard raken, maar hij heeft wel de beste connectie tussen games en anime. De hoofdpersonage Kirito is een mannelijke gamer die zich niet zo met andere mensen bemoeit. In deze anime is pas geleden een nieuwe hardware ontwikkeld voor gamers dat onder de naam ‘Nervegear’ bekend staat. Nervegear is vergelijkbaar met de oculus rift, maar de Nervegear is wat technologie betreft veel verder ontwikkeld. De Nervegear is de wens van elke gamer, samen met de Nervegear komt een MMORPG genaamd Sword Art Online. Echter wanneer je inlogt bij de release kan je niet meer uitloggen. Hen wordt verteld, dat de enige manier hoe je kunt uitloggen is door het spel uit te spelen. Maar lukt dit je niet en ga je dood in het spel, dan zal dit in het echte leven dezelfde consequenties hebben. De Nervegear zal dan een elektrische schok aan je hersenen geven. Zo begint het avontuur van Kirito.

IPEi5AB (1)

Genre: actie, avontuur, sciencefiction, fantasie en romantiek.

Angel beats
Deze anime zal je waarschijnlijk emotioneel raken. De mannelijke hoofdpersonage van deze anime is Otonashi. Otonashi wordt wakker in een wereld waar mensen komen als ze oneerlijk zijn doodgegaan. Eenmaal daar ontmoet hij een meisje genaamd Yuri, die hem uitlegt dat zij de leider is van het ‘Shinda Sekai Sensen’ (soort van vechters tegen het hiernamaals) en dat ze oorlog voeren tegen mensen die hen probeert te overtuigen hun dood te accepteren. Hun reden hiervoor is, dat je wanneer je de dood accepteert verdwijnt. Je zult terug komen, maar wie weet kom je wel als een bloem terug in het leven. Bij deze anime is het heel speciaal hoe de makers komedie met drama hebben gemixt. Otonashi besluit om zich bij Shinda Sekai Sensen  te sluiten en samen ontdekken ze steeds meer mysteries over het hiernamaals.

123225

Genre: Mysterie, fantasie, komedie, romantiek, drama, sciencefiction, actie en avontuur.

Code Geass: Hangyaku no Lelouch // Code Geass: Lelouch of the rebellion
Deze anime kan je op zijn tijd emotioneel gezien hard in je gezicht raken. In het verhaal is Japan bezet door ‘The Holy Empire of Britannia’. Terwijl het Britse volk goed behandeld wordt, is dat niet het geval voor de Japanners (In de serie worden Japanners ook wel ‘Elevens’ genoemd). Lelouch is een zoon van de Britse keizer, echter haat hij zijn keizerlijke familie. Hij is van mening dat het de schuld van zijn familie is dat zijn moeder dood is en dat zijn zusje Nunnally invalide is geworden. Gezien hij uit de keizerlijke familie is gezet, kan hij weinig doen. Maar wanneer hij een mysterieus meisje genaamd C.C. ontmoet, geeft zij hem een kracht. Zij geeft hem een Geass, waarmee hij mensen kan bevelen om te doen wat hij zegt. Natuurlijk heeft zo’n kracht zijn beperkingen, hij kan zijn Geass maar 1 keer per persoon gebruiken. Wat deze anime zo leuk maakt is de geniale denkwijze van Lelouch, waarvan hij gebruikt maakt wanneer hij samen met de Japanners tegen de Britten vecht. Deze anime is enorm goed doordacht en zal je na afloop altijd bij blijven. Daar wil ik nog aan toevoegen, dat dit persoonlijk mijn favoriete anime is.

codegeass1024et1

Genre: actie, school, sciencefiction, fantasie, adventure en psychologische thriller.

Deathnote
Deze anime zal je waarschijnlijk ook op zijn tijd emotioneel raken, maar ook niet teveel. Ook in deze anime heeft de hoofdpersonage een geniale denkwijze waardoor de kijkers gefascineerd raken (net zoals bij Code Geass dus). De hoofdpersonage in deze serie heet Light, hij is een slimme student die de wereld maar een beetje saai vindt. Op een dag ziet hij iets uit de lucht vallen, wanneer school afgelopen is gaat hij naar buiten en ziet dat het een soort schrift is met als benaming erop ‘Deathnote’. Volgens de instructies van het schrift zou je de namen van mensen erin kunnen opschrijven en vervolgens kwamen deze te overlijden, voor de doodsoorzaak kan de schrijver ook kiezen door deze achter de naam te zetten. Light gelooft er in eerste instantie niet in, maar toch neemt hij het schrift mee uit nieuwsgierigheid. Thuis probeert hij het schrift uit en blijkt het te werken. Light heeft iets gevonden waarmee hij zich niet meer hoeft te vervelen, hij gaat vanaf dat moment criminelen uitmoorden onder de naam ‘Kira’. Uiteraard is de politie en de overheid het niet eens met zijn acties en proberen ze Kira (dus Light) op te pakken. Wat deze anime zo interessant maakt, is om te kijken hoe Light de politie en overheid te slim af wil zijn. In plaats van een serie te kijken waar mensen de dader zoeken, kijk je hier vanuit de persoon die ze willen pakken. Overigens wil ik hierbij toevoegen dat de meeste anime kijkers dit als hun favoriet beschouwen.

wallpaper01_1680

Genre: psychologische thriller, fantasie en mysterie.

Kijken jullie al anime? Zo ja, welke anime’s vinden jullie leuk en waarom? Zo nee, ben je van plan om anime te gaan kijken? Wat voor soort anime zouden jullie willen zien? Misschien kan ik jullie dan wel een paar aanwijzen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek