Anime: Mirai nikki, een psychologische thriller

Een maand geleden heb ik jullie geïntroduceerd met een aantal anime’s: Sword Art Online, Code Geass, Death note en Angel beats. Hopelijk vonden jullie ze leuk, want ik vond het tijd om een nieuwe leuke anime aan te bevelen. Deze anime gaat onder de naam Mirai Nikki, Engels vertaald naar Future diary. 13 mensen gaan een spel spelen waarvan ze weten dat er maar één persoon zal overleven, de winnaar wordt de nieuwe god van de aarde.

Deze anime gaat voornamelijk over Yuki, een jongen die niet goed is in socialiseren. Om zijn tijd te vullen houdt hij een dagboek bij op zijn telefoon, over alle dingen die om hem heen gebeuren. Yuki heeft geen vrienden, daarom verzint hij een wereld waar Deus Ex Machina bestaat. Deus zou de god van de aarde zijn en Yuki gaat vaker naar hem toe om met hem te praten. Echter blijkt zijn verzonnen vriend niet zo verzonnen te zijn, want Deus zorgt ervoor dat Yuki de toekomst kan lezen via zijn dagboek. Alles wat hij normaal gesproken zou schrijven, staat nu al in zijn telefoon.

Wat Yuki echter niet meteen doorheeft, is dat er meer mensen zijn met ‘future diaries’. Deus had hem verteld over het spel waarin Yuki zou meespelen, maar het is nog niet tot hem doorgedrongen dat zijn leven in gevaar is. Yuki is een spel ingestapt met 12 andere mensen, waarvan niemand elkaar kent. Het regels zijn als volgt: de laatste persoon die blijft leven wint en wordt de god van de aarde. Doordat iedereen van die 13 mensen de toekomst kan lezen en niemand elkaar kent, maakt het het spel lastig.

Echter blijkt Yuki heel snel een bondgenoot te hebben, Gasai Yuno. Yuno is het type meisje dat je ‘overly attached’ kunt noemen. Ze is helemaal dol op Yuki. Terwijl Yuki bang is in het begin, durft Yuno te vechten. De combinatie Yuki en Yuno maken het verhaal interessant, omdat ze zo erg van elkaar verschillen. Uiteraard is het nog interessanter om te zien hoe ze andere mensen, die ook de toekomst kunnen lezen, te slim af proberen te zijn.

Mirai Nikki 03 Mirai Nikki 02

Lijkt deze anime jou leuk of wil je nog meer anime’s? Laat dan gerust een reactie achter.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek