Anime Spotlight: Akame Ga Kill!

Akame Ga Kill Tatsumi

Pas geleden zijn wij begonnen met een nieuw initiatief. Elke maandag zetten wij een andere anime serie in het licht, in de spotlight. Deze week gaan we het hebben over één van de kortere animes die dan ook al na één seizoen een einde eraan knoopt: Akame Ga Kill!

Deze anime speelt zich af in een fantasie wereld waarin Tatsumi leeft. Tatsumi is een jongen die naar het Capitol gaat om geld te verdienen voor zijn dorpje, die vol zit met verhongerde mensen. Maar al gauw komt hij erachter dat de wereld waarin hij zich betreed vol zit met corruptie, die vooral verspreid wordt door de Prime Minister en de overheid, die volledige controle hebben.

Akame Ga Kill!

Nadat er een aantal dingen gebeuren die ik natuurlijk niet ga spoilen, komt Tatsumi bij ”Night Raid”, een groep assassins (huurmoordenaars) die volledig toegewijd zijn aan het stoppen van deze wereldwijde corruptie. Hoe dit afloopt? Je zult het moeten zien om erachter te komen!

Ik raad deze anime aan, vooral aan degenen die graag een anime willen kijken die kort is. Akame Ga Kill! telt 24 afleveringen in totaal. Als je houdt van geweld en veel bloed, dan zou ik zeker weten aan de serie gaan beginnen, want het is één van de meest brute animes die ik persoonlijk heb gezien.

Akame Ga Kill!

De artwork in deze serie is vrij generiek in het algemeen. Toch ziet er adembenemend uit. Het heeft echter op eerste oog niet echt dat aparte effect, tot je bij de eerste paar gevechten komt. In sommige van die scenes verandert de artwork drastisch, wat in mijn ogen uiteindelijk die apartere sfeer geeft aan Akame Ga Kill!, buiten het feit dat de serie al vol met gore scenes zit.

Akame Ga Kill Artwork

Lijkt deze anime jou tof? Ga hem dan zeker checken en laat ons weten wat jij ervan vond! Wil je nu deze Anime Spotlight blijven volgen? Kijk dan elke maandag eens op de website, volgende week zetten we weer een nieuwe serie in het licht! Tot dan.

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek