Anime Spotlight: Ao No Exorcist

Ao No Exorcist

Normaal gooien wij elke maandag een anime in de spotlight, maar deze week is het vertraagd naar de woensdag, vandaag dus. In deze spotlight brengen wij jou telkens weer in de wereld van een andere anime, of deze nu oud, nieuw, populair of onbekender is. Deze week springen wij in twee dimensies met de mooie titel: Ao No Exorcist (Blue Exorcist).

Ao No Exorcist is een anime die bestaat uit 25 afleveringen, één special en een film. Het is een Shounen met demonen en exorcism erin en brengt een redelijk apart verhaal. Ik ga met jullie een aantal aspecten van deze serie doornemen, zodat jij misschien weer nieuw kijkvoer kunt toevoegen aan jouw lijstje!

Ao No Exorcist Akumura Rin

Het verhaal

De wereld in deze anime bestaat uit twee dimensies die als een soort van spiegel tegenover elkaar staan. De eerste dimensie, Assiah, is de normale aarde zoals wij hem kennen, vol met mensen, dieren en andere levende wezens. De ander is Gehenna, de wereld van demonen, dit kun je zien als een soort van hel. In een normaal geval zou het contact tussen de twee dimensies onmogelijk zijn, maar de demonen kunnen Assiah betreden door het overnemen van mensenlichamen.

Satan, de god van demonen wil de menselijke dimensie overnemen, maar er is op deze wereld geen enkele ‘container’ (een menselijk lichaam) die de kracht van deze god aan kan. Om deze reden heeft hij Rin (het hoofdpersonage) gecreëerd. Dit heeft hij gedaan door een vrouw van Assiah zwanger te maken, zodat de zoon het beste van beiden werelden zou gaan bevatten, maar gaat Rin meewerken met de plannen van Satan? Je zult het moeten zien om erachter te komen!

Bekijk hierboven de trailer en als de serie je leuk lijkt zorg dan dat jij Rin volgt in zijn avontuur!

Art Style

De graphics (Art Style) van een anime zijn in mijn ogen belangrijk, niet dat een anime mooi geanimeerd moet zijn, maar het moet iets aparts bevatten. Ao No Exorcist biedt dit minder dan andere anime die ik gekeken heb. Maar de personages hebben allemaal een apartere stijl qua kleding, haar enzovoort. De art is verder onwijs mooi voor een anime die uit 2011 komt. Bekijk hier beneden een aantal personages en zie het voor jezelf.

Ao No Exorcist Characters

Algemene informatie en indruk

  • Ao No Exorcist bestaat uit één seizoen van vijfentwintig afleveringen en deze heeft gelopen van 17 april 2011 tot 2 oktober 2011. De license komt vanuit Aniplex, die onder onze anime kijkers bekend is.
  • De anime heeft een ander einde dan de Manga omdat er veel belangrijke aspecten werden veranderd.
  • Eén personage uit de serie heeft dezelfde stem als Zoro van One Piece.
  • Het is één van de weinige goede anime die over exorcism gaat.
  • De serie kreeg een gemiddelde score van 7.95 berekend vanuit meerdere websites. Dit is een cijfer dat ik de serie persoonlijk ook geef.
  • Velen vonden dit de beste anime die in 2011 begonnen is.

Ik heb van elke aflevering opnieuw genoten van deze serie. Er is genoeg humor en de mensen kafferen elkaar vaak op een grappige manier af. Elk personage heeft zijn eigen verhaal en een bepaalde diepgang. Ik, persoonlijk, wilde deze serie eerst geen kans geven omdat ik verwacht had dat het een stereotype ”Son of Satan” verhaal zou gaan worden. Dit was echter niet het geval, dus ik ben blij dat ik de serie uiteindelijk gekeken heb.

Ao No Exorcist Gif

Zoek jij een serie die niet veel van je tijd in beslag neemt maar wel een bepaalde diepgang heeft en je mee gaat slepen? Zorg dan zeker weten dat je Ao No Exorcist gaat kijken en laat ons direct weten wat jij ervan vond!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek