Anime Spotlight: Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Elke maandag kun jij hier een Anime Spotlight bekijken. Hierin breng ik jou in de wereld van een anime, of dit nu bekende anime is of niet. Vandaag springen we in de wereld van alchemists, in tevens mijn persoonlijke favoriet qua korte series: Fullmetal Alchemist: Brotherhood.

FullMetal Alchemist heeft twee versies, de gewone en Brotherhood. Beiden hebben een eigen unieke twist eraan en een ander einde. Ik kies nu voor Brotherhood omdat ik deze persoonlijk aangrijpender vond en tevens mooier geanimeerd. De serie is alleen op KissAnime al 9.5 miljoen keer bekeken. Heb jij hem nog niet gezien? Lees dan zeker verder!

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Het Verhaal

In een wereld waar alchemists bestaan, doen mensen aan het studeren en uitvoeren van alchemical transmutation. Dit is het manipuleren van objecten om deze te transformeren in iets anders, dus voor wat hoort wat. Wil jij een wapen tevoorschijn halen? Dat kan, maar dan moet je daar wel bijvoorbeeld een stuk grond voor ”opofferen”. Het gene wat je dan geeft moet een gelijke waarde hebben aan hetgeen dat je ervoor terug wilt krijgen.

De twee hoofdpersonages zijn Edward Elric en zijn broer Alphonse. Beiden hebben ze al op vroege leeftijd de dood in de ogen gekeken in een ongeluk dat gebeurde met het uitvoeren van een alchemy methode die taboe is. Hierbij is Alphonse zijn volledige lichaam verloren en Edward één arm en been. Edward heeft er nog voor kunnen zorgen dat de ziel van zijn broer in een grote suit of armor terecht kwam, waardoor hij wel kan voortleven. Hierbij heeft hij zelf dan zijn arm en been verloren.

Hoe dit allemaal gebeurde? Je zult het moeten kijken om erachter te komen! In het verhaal volg je de twee broers in een avontuur naar het terugkrijgen van hun lichamen.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Een alchemy aanval, geven en nemen.

Vooruitgang van de personages

Je volgt natuurlijk niet alleen maar de twee broers. Er komen ook andere personages in de serie voor. Alle personages die jij volgt, of ze nu goed of slecht zijn, hebben een bepaalde vooruitgang. Deze ontwikkeling vind ik persoonlijk erg belangrijk en dit is iets wat de originele FMA serie mist, maar wat Brotherhood wel biedt!

Beide broers maken een hoop mee op hun reis, komen achter geheimen, verliezen dierbare mensen om hun heen en gaan gevechten aan die eigenlijk te hoog gegrepen zijn. Maar in dit hele proces zie je ze beiden erg groeien in hun persoonlijkheid en kracht/controle. Dit is iets wat deze serie heel bijzonder maakt, gezien de anime 64 afleveringen heeft.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

De broers in hun kindertijd, vol blijdschap.

Art Style

De art style van een anime vind ik persoonlijk ook een belangrijk aspect, het hoeft niet de mooiste kwaliteit te zijn, of een hoog budget te hebben. Wel moet de serie iets aparts bieden. Hier zijn een aantal dingen die mij opvielen in FMA:

  • De art style van de gewone serie verschilt erg tegenover de Brotherhood versie. Persoonlijk vind ik die van Brotherhood iets warmer en gekleurder.
  • De stijl verandert drastisch als er een humoristisch moment in de serie is.
  • De achtergronden lijken soms een beetje op olieverfschilderijen.
  • Emotionele momenten hebben soms een mooiere art.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Een voorbeeld van hoe de art verandert bij een humoristisch moment.

Muziek

Muziek is iets wat een bepaalde sfeer kan geven of een emotioneel snaartje kan raken en dit kan drastisch een scene veranderen van grappig naar serieus. De muziek die je in gevechten hoort laat je op het puntje van je stoel zitten en de muziek die je op een emotioneel moment hoort brengt nog net dat extra traantje met zich mee.

Wat ik persoonlijk geweldig vind is de eerste opening song van de anime, beluister deze hier beneden inclusief de video. Het liedje heet: Yui – Again.

Ik hoop dat ik je hiermee heb overgehaald om de serie een kans te geven, want het is mijn persoonlijke favoriet! Laat ons weten of jij hem gaat kijken of al hebt gezien, en natuurlijk wat je ervan vond!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek