Anime Spotlight: De lang-lopende series!

Dragon Ball Naruto One Piece

Elke maandag zetten wij een Anime serie in de spotlight, dit betekend dat wij jou elke week in de wereld van een nieuwe geanimeerde serie mee gaan nemen. Deze week gaan we het niet over één Anime hebben, maar over de langlopende series die meer dan een aflevering of 200 bevatten. Mocht jij dus op zoek zijn naar een serie waar je wel een tijdje zoet mee zal zijn, lees dan zeker verder!

Ik zelf heb een aantal langere Anime shows gezien, dit zijn de series waarmee veel mensen groot zijn geworden, een populair voorbeeld daarvan is Dragon Ball (Z/GT/Super). Mijn persoonlijke favoriet is One Piece en daarom zal ik ook met deze gaan beginnen. Ik zal de series zo kort mogelijk beschrijven zodat je geen uren hoeft te lezen en meteen kunt beginnen.

One Piece Naruto Bleach Dragon Ball Z

One Piece
Dit is één van mijn, of misschien wel mijn meest favoriete langlopende Anime. De serie bestaat al uit meer dan 700 afleveringen en brengt je in de meest fantasierijke en uitgebreide wereld van piraten. In deze serie volg jij Monkey D. Luffy, een piraat met de droom om ooit One Piece te vinden en zo de piratenkoning te worden. Om dit te doen heeft hij een crew nodig, dus die zal hij in de eerste paar honderd afleveringen zoeken, in die afleveringen komt hij ook steeds een stap dichter bij zijn droom.

One Piece heeft in de eerste zoveel afleveringen een oude artstyle, puur om het feit dat de anime al vanaf 1999 loopt. De art wordt natuurlijk steeds beter maar hoe dan ook, de serie blijft geweldig! Als je wilt lachen, huilen en andere emoties wilt voelen die je waarschijnlijk nog nooit hebt gevoelt, kijk dan zeker deze serie!

One Piece Crew

One Piece, Luffy en zijn nakama

 

Naruto
Dit is één van de meest bekende Anime series samen met DBZ en velen zullen deze al hebben gezien of in ieder geval van hebben gehoord. In deze serie volg je Naruto. Naruto woont in de Hidden Leaf Village en zijn droom is om Hokage te worden, dit is de leider van een village. Maar hij heeft één probleem, er schuilt een Kyuubi (Demon Fox) in hem. Iedereen in zijn village negeert hem en probeert zover mogelijk uit zijn buurt te blijven, zal het hem lukken om Hokage te worden?

Naruto is in zijn jonge jaren een levendige Ninja maar diep van binnen voelt hij zich alleen, zwaar alleen. Het bijzondere aan deze serie is hoe jij Naruto en zijn vrienden volgt in een weg naar volwassenheid. De artwork is vanaf het begin al wat mooier en wordt er alleen maar beter op. Naruto bestaat uit twee delen, Naruto en Naruto Shippuden. De eerste serie bestaande uit 220 afleveringen en de tweede is nu bij 300+ en nog steeds bezig.

Naruto Sasuke Sakura

Naruto, Sasuke en Sakura

 

Bleach
In deze serie volg je Kurosaski Ichigo, een vijftien-jarige jongen die een normaal studentenleven heeft. Voor zover hij weet heeft hij altijd al het vermogen gehad om geesten en zielen te zien. Op een dag komt Ichigo een Shinigami (death god) genaamd Kuchiki Rukia tegen, die hem red van een Hollow (verloren ziel) die aanvalt. In dit gevecht raakt Rukia gewond en uiteindelijk steekt ze Ichigo door zijn lichaam heen, waardoor hij de kracht van een Shinigami krijgt, zo kan hij zijn familie redden van de Hollow.

Rukia laat hem de rol van de Shinigami overnemen in haar plek en begeleid Ichigo om sterker te worden, hoe zal dit aflopen? Je zult het moeten kijken om erachter te komen! Bleach heeft 366 afleveringen en alhoewel de serie een boel fillers bevat, hij is geweldig! De artstyle ziet er ook al vanaf het begin goed uit. Wat ik persoonlijk uniek vond aan Bleach is dat ondanks dat het een lange serie is, ze wel straight to the point zijn met het verhaal en niet duizendmaal erom heen gaan draaien. Er kan veel tegelijk gebeuren dus blijf goed opletten!

Bleach Kurosaki Ichigo

Kurosaki Ichigo, de hoofdrolspeler van Bleach

 

Dragon Ball (Z/GT/Super)
Dit is waarschijnlijk de meest bekende Anime ooit, zelfs de mensen die verder geen Anime kijken hebben wel eens een aflevering gezien van DBZ. De serie begint bij het deel genaamd: Dragon Ball, waarin je Bulma volgt. Bulma is op zoek naar de Dragonballs, als je ze allemaal vind kun je een wens laten vervullen. Bulma komt Goku tegen en samen gaan ze op reis.

In de volgende delen volg je vooral Goku, die hierbij de rol als hoofdrolspeler over zal gaan nemen. Volg hem en zijn zoon Gohan in een avontuur vol sterke vijanden en brute langdurige gevechten. In zijn reis zal hij veel vrienden erbij krijgen, net als vijanden. De serie bestaat uit een aantal verschillende:

  • Dragon Ball
  • Dragon Ball Z
  • Dragon Ball GT (Non-Canon)
  • Dragon Ball Super
Dragon Ball Goku Bulma

De eerste Dragon Ball serie

 

Ook al heb ik de series kort beschreven, ik hoop dat jij nu misschien wat nieuw kijkvoer hebt of weer zin hebt om één van de series terug te gaan kijken. Laat ons weten wat jij van de series vind en welke jouw favoriet is of was in de reacties hier beneden!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek