Anime Spotlight: Owari No Seraph

”Vampires done right” is precies waar in aan denk als ik het heb over de anime in deze Anime Spotlight. Dit is een wekelijks initiatief waarin wij elke maandag in de wereld van een anime springen en hopelijk jullie wat kijkplezier aansmeren, deze week gaan we het hebben over: Owari No Seraph.

Owari No Seraph gaat over het volgende: op een dag verspreidt een mysterieus virus zich razendsnel over de gehele Aarde en elk mens dat ouder is dan dertien jaar wordt hiermee geïnfecteerd en sterft. Op datzelfde moment komen er vampieren vanuit de donkere kanten van ons planeetje en zij maken van elk overlevend mens een slaaf.

Owari No Seraph

We volgen in deze serie Hyakuya Yuorichi, een jong kereltje en tevens overlever die samen met zijn broers en zussen die hij kent van het weeshuis leven ‘onder’ de vampieren. Iedereen werkt als slaaf voor deze meedogenloze bloedzuigers en wordt tevens ook gebruikt als ‘livestock’, dit houdt in dat de vampieren overleven op het bloed van hun slaven. Yuorichi heeft maar één doel: het vermoorden van alle vampieren. Hoe dit af gaat lopen? Je zult het moeten zien om erachter te komen.

Owari No Seraph

Waarom raad ik deze serie aan?

Nou, om een aantal redenen:

  • Beginnende met het feit dat dit één van de weinige vampierenseries is die ik daadwerkelijk kan waarderen, eentje die niet een aantal perfecte tieners halfnaakt laat rondhuppelen met een gebitje in. De serie laat daadwerkelijk de donkere kant zien van de vampieren.
  • Er is genoeg mysterie rondom Yuorichi en andere personages, maar ook de grote lijnen brengen veel geheimen met zich mee.
  • Het verhaal is makkelijk te volgen, wat niet altijd een voordeel is, maar gezien de art style en gevechten er supertof uit zien is dit fijn om gewoon te kijken zonder dat je brein gaat kraken.
  • De gevechten zijn snel en direct, de afleveringen zijn altijd straight to the point, geen gezeik dus!
  • De personages hebben allen een aparte band met elkaar, maar ondanks dat gaat de missie natuurlijk voor.
  • De serie bevat een boel droge humor die je vast en zeker geweldig zult vinden!

Owari No Seraph

Visuals

Wat ik persoonlijk wel altijd belangrijk vind in een anime is de art style of visuals die het te bieden heeft, niet dat het persé mooi moet zijn maar het moet wel iets aparts hebben. Owari No Seraph biedt dit ook. Bij gevechten merk je dat de vonken die vliegen of het gebruik van bewegingen en aanvallen met wapens een andere soort art heeft dan de normale scenes. Er wordt in gevechten veel gebruik gemaakt van kleuren en dergelijken.

Owari No Seraph

Owari No Seraph bestaat momenteel uit twee seizoenen en een derde seizoen staat gepland voor 2016 maar een officiële air date is nog niet bekend, bekijk hier beneden meer informatie over de eerste twee seizoenen:

  • Owari No Seraph, of Seraph of the End: Vampire Reign is het eerste seizoen, dit seizoen liep van 4 april 2015 tot 20 juni 2015 en bestaat uit twaalf action-packed afleveringen met een goede introductie.
  • Owari No Seraph: Nagoya Kessen-hen, of Seraph of the End: Battle in Nagoya is het tweede seizoen van de serie, deze was te zien tussen 10 oktober 2015 en 26 december 2015 en bestaat ook weer uit twaalf afleveringen.

Hopelijk heb ik jullie hier weer wat kijkvoer mee kunnen geven, laat ons weten wat jij van de anime vond, ook als je hem slecht vond!

 

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek