Anthem trailer lijkt op gameplay

Anthem geen downgrade

Vaak hebben we door indrukwekkende reveal trailers met mooie visuals hoge verwachtingen voor de game zelf. Het komt echter vaker voor dat de visuals een downgrade hebben gekregen en de game teleurstellend oogt.

Dat gebeurde ook met Watch Dogs en The Division. De feedback die in deze gevallen van fans kwam was dan ook niet subtiel. Toen Anthem werd onthuld door EA en BioWare tijdens E3 2017, was het moeilijk om geen aandacht te besteden aan Anthem. De game ziet er bijna te mooi uit. Het is dan ook moeilijk om vertrouwen in de game te hebben. Volgens EA en BioWare is wat we in de trailer hebben gezien ook echt hoe de game er uit zal zien.

Anthem geen downgrade

 

Hoe EA en BioWare zullen laten zien dat dit ook echt het geval is moet nog duidelijk worden. Een on stage demo lijkt onwaarschijnlijk. BioWare heeft laten weten dat er een beta van de game uit zal komen voordat de volledige versie verschijnt. Dat zou kunnen betekenen dat we hier meer over te horen krijgen tijdens de aankomende E3. Er is dan ook geen betere manier om te bewijzen dat de game er echt zo uitziet dan mensen zelf te laten spelen.

 

BioWare is onlangs nog bezig geweest met een flinke her-indeling. De reden daar achter is waarschijnlijk de tekortkomingen van Mass Effect: Andromeda geweest. Vandaar dat ook de development missie een aanpak krijgt. De focus moet meer op de verhaallijn en world building komen te liggen aldus Casey Hudson, general manager.

De bedoeling is om spelers te voorzien van een geheel nieuwe ervaring met Anthem. Daar is innovatie voor nodig. BioWare wil samen met de spelers ontwikkelingen maken die zullen zorgen voor games met een grote focus op de wereld, characters en de storytelling die spelers nu al verwachten van BioWare games. Vandaar dat de game dan ook werd uitgesteld. We zullen moeten wachten tot 2019.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek