Anthem zal early acces hebben

Anthem vroeg speelbaar

EA heeft meer details over de aankomende nieuwe IP, Anthem, losgelaten. Anthem werd vorig jaar al aangekondigd en zal uitkomen op PS4, Xbox One en PC. EA CEO andrew Wilson noemde Anthem adembenemend en ambitieus. 

Volgens Wilson zal Anthem iets nieuws doen op elk vlak en dan ook innoveren binnen de game industrie. Anthem zal veelal draaien op de steun en feedback op de community. Zo zal de game dan ook continu worden bijgesteld. Hopelijk geeft dit geen Destiny 2 gevoel.

Anthem zal een fundamenteel sociale ervaring zijn. Het is dan ook de bedoeling dat er aan nieuwe manieren voor fans om mee te doen aan de game wordt gewerkt. Dat zal EA en Bioware de kans geven om de game te vormen naar de feedback en ervaringen van spelers. De hoop is dat speleres jaren met Anthem bezig zullen zijn.

Anthem vroeg speelbaar

de nieuwe IP komt ergens vroeg in 2019 uit nadat het werd uitgesteld. Of dat een volledige release zal worden is niet duidelijk. EA kan natuurlijk ook plannen hebben voor een early play periode zoals Wilson noemde. Het lijkt erop dat het in iedergeval meer gaat worden dan de standaard EA/origin access die we kennen. Subscribers van die service kunnen EA games ongeveer zo’n 5 dagen eerder spelen. Als inderdaad de bedoeling is dat er op basis van feedback gewerkt wordt, dan zal het toch anders moeten.

Tijdens de Q&A met de analyst merkte EA CFO Blake Jogensen op dat Anthem uit zal komen tijdens de laatste maand van het EA fiscale jaar. Dat betekent maart 2019. Dat is al een stuk meer dan we voorheen wisten.

Daarnaast werd bekend dat Dragon Age executive producer Mark Darrah ook mee zal werken aan het Anthem project. Ook hier weer als ook executive producer. Zeer waarschijnlijk zal tijdens de aankomende E3 meer bekend worden gemaakt over Anthem.

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek