Apple Event details

Apple Event

9 September 2015, een mooie datum voor een Apple Event. Veel geruchten waar toch maar weinig van waar is. Hier de details over welke geruchten nou eigenlijk wel waar zijn. Van de nieuwe producten tot nieuwe software ondersteuning, het staat allemaal hier.

Apple Watch
Als eerste de Apple Watch, de nieuwe software update van Watch OS naar Watch OS 2 brengt veel goeie dingen met zich mee. Waaronder derde partij faces. Deze derde partij faces zorgen er voor dat jij bv je hartslag kan zien op het moment dat je op je Apple Watch kijkt. Om het reizen met openbaar vervoer nog makkelijker te maken heeft de Apple Watch nu Transit toegevoegd aan Maps. Hierdoor kan je het metrosysteem volgen op de map en jouw hierbij helpen in het openbaar vervoer. Sinds de aankondiging van de Apple Watch zijn er op dit moment ongeveer 10.000 Watch apps gemaakt en beschikbaar in de App Store. Ook komt Facebook Messenger naar Apple Watch voor vele chat uren gewoon op je pols. iTranslate is een nieuwe functie op de Apple Watch en helpt de gebruiker met vertalen, hierbij kan je tegen de Apple Watch praten en vertaald de Apple Watch je zin naar de gewenste taal, vooral handig als je op vakantie bent of op zakenreis in het buitenland. Ook is er een handige functie voor alle fans van de GoPro camera´s, vanaf nu kun je het beeld van je GoPro camera laten weergeven op je Apple Watch. Ook krijgt de Apple Watch een Healthcare app, AirStrip hiermee kunnen dokters beter met hun patiënten communiceren door bijvoorbeeld het hartritme van de patiënt op de Apple Watch van de dokter te laten zien en hiervoor meldingen kan geven bij bepaalde instellingen. Ook komen er nieuwe modellen en banden voor de Apple Watch die vanaf nu beschikbaar zijn. Watch OS 2 is vanaf 26 september 2015 beschikbaar.

iPad Pro
Zelf noemt Apple dit nieuws, het grootste nieuws over de iPad sinds de iPad, misschien hebben ze daar nog wel gelijk in ook. De iPad Pro is aangekondigd. Met de 64-bit A9X chip alleen voor deze iPad Pro is dit de krachtigste Apple device tot nu toe gemaakt. Deze iPad bevat een 12,9 Inch scherm met resolutie van 2732×2048 wat 5,6 miljoen pixels bevat. De iPad Pro heeft een battery-life van tien uur en een audio systeem met vier speakers voor surround sound. Met een dikte van 6,9 is de iPad Pro iets dunner als de eerste iPad versie. Op deze iPad Pro heb je ook een Split screen functie. Wat betreft de camera is het een 8MP isight camera. Ook zijn er nieuwe accessories gemaakt voor deze iPad Pro, namelijk de Apple Pencil en Smart Keyboard. De Apple Pencil is een soort stylus speciaal gemaakt voor de iPad Pro. De Smart Keyboard is een fysiek toetsenbord die met een magnetische connector wordt verbonden met de iPad. Ook krijgt de iPad Pro volledige Microsoft support voor de Microsoft Office apps. Er zijn drie verschillende versies namelijk de iPad Pro met WI-FI ondersteuning en 32GB, de iPad Pro met WI-FI ondersteuning en 128GB en de iPad Pro met WI-FI ondersteuning en Cellular ondersteuning en 128GB. De iPad Pro komt uit in november 2015.

Apple TV
De nieuwe Apple TV krijgt een twist, en wordt wat interessanter voor de gamers. Allereerst Siri, ja Siri komt naar de Apple TV, op je remote zul je nu een microfoon knopje vinden waarmee je commandos aan Siri kunt doorgeven. Met behulp van speciale filters kun je nu gemakkelijk films zoeken door bijvoorbeeld Siri te vragen naar de polulaire actie films, deze kan je dan weer filteren op een bepaalde acteur of jaar. Ook zal de remote van de nieuwe Apple TV nu touch ondersteuning hebben, dit om nog makkelijker door je films en apps te swipen. Ook komen er nieuwe screensavers naar de Apple TV deze keer niet alleen foto’s maar ook slowmotion video’s die je als screensaver kan instellen. Hij houdt zelfs nog bij of het dag of nacht is en past daar je screensaver desgewenst op aan. Het nieuwe Apple Music komt ook naar de Apple TV hiermee kun je nu nog makkelijker je favoriete liedje afluisteren. Tijdens het kijken van een film of een serie kan je aan Siri vragen wat een persoon zei, Siri zal dan voor je terug spoelen en tijdelijk de ondertitels aanzetten. Apple TV komt nu ook met tv OS en krijgt een App Store voor de Apple TV je kan dus je eingen apps installeren en downloaden waaronder ook games. In de Controler zit een movement control hiermee kan de controller van de Apple TV functioneren als een Wii Remote. Er is dus een grote kans dat de Apple TV een console concurent van Playstation en Xbox word. De Apple TV is uigerust met een 64-bit A8 Chip en de remote heeft Bluetooth 4.0, je hoeft dus niet meer naar de Apple TV te richten om de actie uit te voeren. Ook kan je het volume beheren via de remote van de Apple TV. De remote gaat ongeveer 3 maanden mee bij normaal gebruik en kan je opladen met een lightning connector. Deze nieuwe Apple TV is er in een 32GB en 64GB versie en zal uitkomen in het einde van Oktober 2015.

iPhone´s
Tijdens het Apple Event is ook de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigt, het enigste verschil is de grootte van het scherm waarvan de iPhone 6s een 4,7 inch scherm heeft en de iPhone 6s Plus een 5,5 inch scherm. Deze iPhone is beschikbaar in Silver, Gold, Grey Space en Rose Aluminium. 3D touch is een nieuwe functie die in de A9-chip zit verwerkt. Hoe hard je je scherm in drukt heeft nu effect op wat de iPhone als reactie geeft. De back camera ook wel iSight Camera heeft 12 Mega Pixel en een snellere flits die zich aanpast aan het licht om zich heen. De front Camera ook wel de Facetime camera heeft 5 Mega Pixel en zal nu ook een flits functie hebben via het scherm dat oplicht aangepast aan het licht in de omgeving. Live Photos is nu ook een ding bij Apple, door een normale foto te maken neemt de camera een halve seconde voor en een halve seconde na dat de foto is genomen mee op in de foto, als je deze lang ingedrukt houd zal dit worden afgespeeld om een life effect te creëren. De Mobile Data in deze iPhone is sneller geworden net als de WI-FI snelheid. Ook zal deze iPhone filmen in 4k kwaliteit. Omdat veel Android gebruikers nu overgaan naar Apple is er een App uitgekomen in de Play Store om je gegevens makkelijker over te zetten van een Android device naar Apple device. De iPhone 6s en iPhone 6s Plus zullen uitkomen op 12 september 2015 in 24 landen waar Nederland niet tussen zit, hiermee is de release datum voor Nederland dus niet bekent. Wel is de datum bekent waarom iOS 9 uitkomt voor alle landen beschikbaar op 16 september 2015.

Voor prijzen ga naar de Apple site.
Als je het Apple Event wilt terug kijken kan dat hier.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek