April game releases

april game releases

2016 vliegt voorbij als een, eh, snelle vogel, want het is alweer april! Dat betekent dat de maandelijkse feature met game releases weer online staat (dat moet ook haast wel, anders kon je dit bericht helemaal niet lezen). In maart konden we genieten van The Division en Black Desert Online, en hoewel je waarschijnlijk nog lang niet klaar bent met deze titels, zal je het ook in april heel druk gaan krijgen, met onder andere Dark Souls III en Ratchet & Clank.

5 april 2016
De eerste paar dagen in april zijn vrij magertjes ingedeeld, maar geluklig maakt de God der Games dat helemaal goed op 5 april, gezien we maar liefst zes titels voor je in de aanbieding hebben!

Quantum Break
Xbox One, PC

Deze actie shooter met sterrencast is vanaf 5 april eindelijk beschikbaar voor XBONE en PC! In Quamtum Break speel je als Jack Joyce, die door een experiment de kracht heeft gekregen om tijd te verbuigen. Deze kracht kan hij inzetten om zijn eigen veiligheid te waarborgen, maar Jack is niet de enige persoon met deze kracht en het manipuleren van tijd zal tegen hem gebruikt worden…

DiRT Rally
PS4, Xbox One

Ja, we weten het, de PC-release is al maanden uit, maar nu kunnen ook PS4- en Xbox One bezitters genieten van deze rally racegame van Codemasters.

Ook nog te halen vandaag:
Assassin’s Creed Trilogy Pack (PSvita)
Dead Star (PC, PS4)
Sorcery! Part 3: The Seven Serpents (PC)

12 april 2016
Ook in april vliegen de dagen voorbij als een, eh, diezelfde snelle vogel, want we zitten alweer bijna op de helft! Wat dacht je van deze titels?

Dark Souls III
PS4, Xbox One, PC

Het wachten is eindelijk voorbij: je honger naar gevaar en zelfmoord kan je eindelijk stillen met de nieuwste titel in de Souls-reeks! Vecht tegen nieuwe bosses en monsters, spaar voor de beste wapens, light dem bonfires en heb wederom geen idee waar het verhaal eigenlijk over gaat! Maar goed, wat is ook het belang van verhaal met zo’n brute gameplay?

Bonus video, gewoon om de lachspieren te trainen:

Ook nog te halen vandaag:
Stories: The Path of Destinies (PC, PS4)
The Park (PS4)

15 april 2016
Ook vandaag komt er een titel uit in het westen die voor de inwoners van Japan al een tijdje speelbaar is. Ga jij hem halen?

Bravely Second: End Layer
3DS

Het vervolg op de RPG Bravely Default werd in thuisland Japan zeer goed ontvangen en is ook in het westen een must voor fans. De game werd met name geprezen om het uitdagende vechtsysteem. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in de trailer hieronder.

19 april 2016
Twee titels voor vandaag, waaronder het zeer geanticipeerde vervolg op The Banner Saga!

The Banner Saga 2
PC

Een console port zal niet lang uitblijven, maar voorlopig zal je de sequel van The Banner Saga op PC moeten spelen. Ook deze game werd geprezen voor haar tactische gevechten.

Ook nog te halen vandaag:
Invisible, Inc (PS4)
Axiom Verge (PSvita)
Melty Blood: Actress Again Current Code (PC)
Danganronpa 2: Goodbye Despair (PC)

20 april 2016
Eén titeltje voor vandaag, maar gelukkig niet de minste!

Ratchet & Clank
PS4

Beleef het allereerste deel van Ratchet & Clank opnieuw, maar nu twee generaties later! De game is letterlijk nieuw en verbeterd, want naast de mooie nieuwe graphics kunnen we dezelfde humor en de oude vertrouwde sfeer verwachten.

22 april 2016
Voor iedere Star Fox-liefhebber is de volgende bundel een must: Star Fox Zero en Star Fox Guard verschijnen in één pakketje op deze dag voor de WiiU!

Star Fox Zero
WiiU

Deze titel is geen prequel of sequel van de bekende Star Fox serie, maar een op zichzelf staand avontuur van onze favoriete vos Fox McCloud. Kruip je Aircraft in en vlieg door verschillende levels met je matties Slippy, Peppy en Falco! De tower defense game Star Fox Guard krijg je erbij.

26 april 2016
Houd nog even vol, want we zijn er bijna doorheen! De volgende titels staan gepland voor deze prachtige dag in april:

Hitman: Sapienza
PC, Xbox One, PS4

Een maand na de release van de eerste episode van Hitman, is het tweede hoofdstuk vanaf vandaag beschikbaar. Naast de intro en Sapienza staan er nog vijf andere episodes gepland.

Sega 3D Classics Collection
3DS

Speel de klassiekers van Sega opnieuw op je 3DS. De bundel bevat onder andere Sonic the HedgehogGalaxy Force II en Altered Beast.

Ook nog te halen vandaag:
Alienation (PS4)
Dungeons 2 (PS4)
King´s Quest: Chapter 3 – Once upon a climb (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Stranger of Sword City (PSvita)

28 april 2016
De laatste dag van gamereleases in april wordt afgesloten door Nintendo, met twee titels.

Lost Reavers
WiiU

Vecht in een team van vier tegen waves van enemies en los samen puzzels op in deze online multiplayer van Bandai Namco! Samenwerken is vereist, want in je eentje kom je er niet…

Ook nog te halen vandaag:
Mini Mario & Friends: Amiibo Challenge (3DS, WiiU)

 

Dat was ´em alweer, beste mensen! April heeft haar buiging gemaakt en maakt plaats op het podium voor mei, de maand waarin het eindelijk écht zomer begint te worden en je je realiseert dat er écht niks gekomen is van je goede 2016 voornemens. Niet getreurd, want je hoeft geen beachbody te hebben om in de kelder van je ouders te gamen.
Volgende maand wordt een drukke maand, met onder andere Battleborn, Overwatch, Doom, Uncharted 4 en de nieuwe Mirror´s Edge! Wie heeft er nu tijd voor zon? Tot volgende maand!

 

 

 

 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek