ARK: survival launch op Xbox One

Xbox one bezitters zullen in de toekomst de eerste online survival console game kunnen spelen. ARK: survival zal bij veel mensen al bekend zijn. De dinosaurus game die draait om het jagen, tam maken, als mount gebruiken en trainen van de beesten zal nu ook de Xbox One aan doen. De Xbox One servers zullen op 16 december openen. 

Studio Wildcard heeft dus in het geheim aan de game gewerkt om deze op tijd voor de kerst te kunnen onthullen. Sinds de record-breaking launch op Steam voor PC, vragen spelers al om een release op console. Nu is het dan eindelijk zo ver. Meer dan 2.5 miljoen gamers hebben de game sinds release op 2 juni 2015 gespeeld via het early access programma van steam. ARK: survival zal beschikbaar worden voor Xbox One spelers via het self-publishing programma van Xbox. Het spel zal releasen met alle content die in de huidige PC build zit. Bijna drie keer zoveel content als tijdens de originele release beschikbaar was dus. ARK: survival zal op de Amerikaanse markt zo’n 35 dollar gaan kosten en zal speciale content als exclusieve bionoc T-rex, Safari Hat, Survivor’s trophy en toegang tot speciale Xbox One servers bevatten. Er zal ook een regelmatige uitgave van exclusieve Xbox One content komen. De full game release wordt verwacht in juni 2016.

1434324815_Photobomb

Ark: survival zou goed runnen op de Xbox one en de developers zijn dan ook trots om de eerste open-world online survival game naar console te brengen. Dit is een genre van games die eigenlijk alleen maar op de PC terugkomt. Volgens Jesse Rapczak, co-creative director en co-founder van studio Wildcard heeft het steam early access programma de studio een goede manier gegeven om snel feedback van spelers te verzamelen. Dit heeft gezorgd voor een goede relatie tussen fans en de developers. Microsoft zal een soortgelijk programma gaan gebruiken. Het zal mogelijk worden om een directe verbinding tussen Wildcard medewerkers en de spelers te maken. Hierdoor wordt het makkelijker voor de developers om in te gaan op feedback van de spelers zelf en dus ook te luisteren naar de community

ARK: survival is met de Unreal Engine 4 ontwikkeld en is de eerste PC online survival game die zal verschijnen op consoles. Met unieke avonturen, multiplayer online co-op en competitie die focus legt op de overleving door skills als crafting, harvesting, building en exploration.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek