Assassin’s Creed 3 en Far Cry 4 director verlaat Ubisoft

assassin's creed 3

Alex Hutchinson verlaat Ubisoft nadat hij grote games al Assassin’s Creed 3 en Far Cry 4 onder zijn hoede heeft genomen in zijn tijd bij Ubisoft. Hij heeft samen met een aantal andere personen een eigen studio opgericht: Typhoon Studios.

Via Twitter maakt Hutchinson het publiekelijk bekend. Hutchinson heeft een erg kritische blik op AAA games. Hij beweerde in 2013 dat de ‘genre’ aan het uitsterven is. Voordat ?Hutchinson bij Ubisoft begon in 2010 was hij werkzaam bij Electronic Arts als Creative Director. Hij heeft daar gewerkt aan Spore, The Sims 2 en Army of Two: The 40th Day.

Zijn eerste Tweet waarin hij het vertrek aankondigt. Hij geeft aan ontzettend trots te zijn op wat ze hebben bereikt met Assassin’s Creed en Far Cry, maar tegelijkertijd is hij enorm enthousiast over zijn nieuwe project. Dit roept vanuit de trouwe fans een hoop vragen op, waaruit de volgende Tweet ontstond:

Samen met Reid Schneider begint hij zijn eigen studio. Helaas zal hij in de nabije toekomst nog niet veel aankondigingen aangezien ze nog veel mensen moeten aannemen en de studio nog helemaal moet inrichten en vormen.

Ben jij een fan van het werk dat Alex Hutchinson heeft verricht? Laat ons dan weten wat jij vind van zijn vertrek bij Ubisoft en het opstarten van zijn eigen studio.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek