Assassin’s Creed stopt met fixed releases

Assassin's creed jaarlijks

In 2016 werd bekend gemaakt dat Assassin’s Creed met hiatus zou gaan. Dat werd het jaar tussen Syndicate en Origins in. Ubisoft CEO Yves Guillemot zei toen al dat de game niet zeker terug zou gaan naar een jaarlijkse release cycle. 

Deze bekendmaking werd destijds als goed nieuws opgevangen. Veel mensen waren van mening dat de jaarlijkse Assassin’s Creed releases zorgden voor minder positieve verkoopcijfers. Nu dat bekend is geworden dat Assassin’s Creed Odyssey nog geen jaar na de release van Origins uitkomt, is het logisch dat fans zich afvragen of de plannen van Ubisoft veranderd zijn. In een interview met Geoff Keighley tijdens de E3 werd duidelijk dat dit niet het geval is. Guillemot zegt dat de toekomstige releases op een case by case basis bekeken worden. Er is dus geen sprake van een vast schema.

De game keert deze keer terug omdat Ubisoft Quebec er al zo’n 3 jaar mee bezig was. Het is dus niet zo dat rekening wordt gehouden met een schema, het is nu het geval dat de studio er klaar voor is. Assassin’s Creed zal dus niet meer elk jaar met een nieuwe titel verschijnen.

Assassin's Creed jaarlijks

Odyssey gaat spelers meer keuze geven. Zo zullen er branch options in gesprekken zijn. De game speelt zich af in het oude Griekenland. Spelers zullen indrukwekkende bossen, volcanische eilanden en drukke steden bezoeken. Het thema van oorlog en goden komt hier veel in terug.

Spelers zullen dan ook keuzes moeten maken die invloed zullen hebben op hoe zij Odyssey verder zullen spelen. Er zullen dus vanzelfsprekend meerdere eindes zijn. Schip, gear customization en special abilities komen ook weer terug.

Een nieuwe toevoeging zal komen in de vorm van grootschalige oorlogen tussen de bevolking van Athene en de Spartanen. Ook schipslagen zullen een onderdeel van de nieuwe Assassin’s Creed zijn.

Odyssey verschijnt op 5 oktober

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek