Assorted nuts betreedt mobile game wereld

Assorted nuts entertainment heeft bekend gemaakt zaken te willen gaan doen in de mobile game wereld. De bedoeling is om een top-tier developer en publisher te worden. Daarbij komt het investeren in zowel externe als interne producties kijken waarbij vooral vernieuwende free to play titels de focus zijn. De eerste daarvan zal Hello Kitty  worden. Het spel zal een Ios en Android release krijgen in november.

Het Hello Kitty spel dat op nog voor deze maand op de planning staat zal bekende maar verfrissende gameplay elementen krijgen. Spelers zullen Hello Kitty op een advontuur nemen waarin ze Londen zullen verkennen. Er zullen verschillende quests en vrienden van Hello Kitty in voorkomen waaronder Keroppi®, Badtz-Maru®, My Melody® en Dear Daniel®. Spelers kunnen foto’s maken en de outfits van Hello Kitty customizen.

HelloKitty

Volgens Bo Landin, CEO van Assorted nuts entertainment is dit het juiste moment om de game developer wereld toe te treden. Het bedrijf heeft volgens hem de spirit van een indie developer maar de commerciele ambitie van grootschalige developers. De samenwerking met Sanrio zou dan ook het begin van een langdurende en productieve bedrijfsrelatie moeten zijn.
Assorted nuts is een boutique animatie bedrijf gevestigd in Karlstad, Zweden. Het partner bedrijf, assorted nuts entertainment inc, gevestigd te Salt Lake city USA, heeft vooral expertise voor story-telling en character developing. De studio maakt vooral TV-series, geanimeerde feature films, games en on demand content voor alle leeftijd binnen alle genres.

Sanrio daarentegen is een global lifestyle merk bekend van Hello kitty, die recent haar 40th anniversary vierde. Sanrio werkt al sinds 1960 met dezelfde filosofie wat ervoor heeft gezorgd dat wereldwijd meer dan vijftigduizend Hello Kitty producten in 130 landen verkrijgbaar zijn. Assorted nuts zal dus een grote eerste stap zetten op de mobile gaming wereld, een wereld die in de toekomst misschien nog wel veel ontwikkeling zal gaan zien.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek