ATLUS verwacht een goed jaar voor releases.

atlus

In het pas uitgekomen Weekly Famitsu magazine werd een interview gehouden met Atlus CEO Naoto Hiraoka. Hij verwacht een uitstekend jaar voor Atlus met de verwachtte release van Persona 5 en Odin Sphere;Leifthrasir maar hintte hierbij ook naar titels die nog geen specifieke naam of releasedate hadden.

In het gesprek kwamen verschillende zaken ter sprake zoals de releases van 2015 en de toekomstige plannen die Atlus heeft. Hiraoka had hierop het volgende te melden;

“We waren in 2015 in staat om verschillende bestaande IP’s zoals Persona 4 en Etrian uit te breiden met Persona 4: Dancing All Night en Etrian Mystery Dungeon. In 2016 gaan we van start met het releasen van Odin Sphere;Leifthrasir en werken we toe naar de lang verwachtte release van Persona 5 in de zomer.

Uiteraard is dit niet alles, als toevoeging op dit hebben we verschillende onaangekondigde titels waar we later meer informatie over kunnen geven. Ik twijfel er niet aan dat 2016 een super jaar wordt voor Atlus series in het algemeen.”

1

Pas geleden gaf Atlus al te kennen dat het nieuwste deel in de Etrian serie, Etrian Odyssey V, in het laatste gedeelte van development zat. Dit is raar omdat sinds de aankondiging in November 2014 nog steeds geen platform voor de game bekend is gemaakt. Een deel van de fans verwacht dan ook dat EOV haar intreden zal maken op de 3DS zoals Etrian Mystery Dungeon.

Persona-5-PV03

Voor Persona 5 zijn de developers momenteel alles behalve loslippig. De game werd afgelopen jaar opnieuw uitgesteld omdat de developers graag nog wat meer tijd wilden om verschillende stukken in de game op te poetsen. De game had eigenlijk eind 2015 uit moeten komen maar is nu gepland voor de zomer van 2016 in Japan, voor Europa en Amerika zijn momenteel nog geen concrete datums vastgesteld.

Bekijk hier alvast de trailer van Odin Sphere;Leifthrasir, de eerste release van Atlus in 2016;

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek