Battalion 1944 aangekondigd door Bulkhead Interactive

Battalion 1944

Battalion 1944 is het geestenkindje van de Briste game ontwikkelaar Bulkhead Interactive. Met Battalion 1944 hoopt de ontwikkelaar het gat dat min of meer is ontstaan nadat Call of Duty overstapte naar moderne futuristische oorlog games te vullen. Battalion zal je terug brengen naar 1944, het jaar waar de Duitsers definitief door de Amerikanen en de Russen op alle fronten werden verslagen. Oftewel terug naar de Tweede Wereld Oorlog. Een genre waar vele ontwikkelaars de afgelopen jaren niet naar omgekeken hebben. 

Bulkhead Interactive wil met Battalion 1944 een nieuwe, maar degelijke, Tweede wereld oorlog shooter op de markt brengen. Hoe ze dit willen verwezenlijken? Door stiekem af te kijken bij Call of Duty 2. Een van de WOII shooters die wereldwijd nog altijd online gespeeld wordt. De ontwikkelaar wil dan ook niets weten van speciale perks die je kan vrij spelen, of dingen die je kan verzamelen. Nee het zal allemaal weer draaien om de skills die je zelf beheerst. Zoals het vroeger altijd bij oorlog-games was, iets wat de meeste ontwikkelaars tegenwoordig uit het oog zijn verloren.

De ontwikkelaar zoekt via Kickstarter naar de benodigde financiële middelen om de game ook daadwerkelijk verder te kunnen ontwikkelen. Momenteel is er al een Alpha versie van het spel beschikbaar gesteld aan een geselecteerd groepje mensen. De beelden die de ontwikkelaars en de gamers prijsgeven beloven veel goeds. Oké de graphics zien er vrij basic uit nog, het kan een stuk beter, zeker kijkend naar games die onlangs zijn uitgebracht. Echter geeft het wel gedeeltelijk de sfeer prijs van de game. Zo zal je gaan vechten in de bossen van Bastogne, of op de straten van Carentan. Voor Battalion 1944 wordt gebruik gemaakt van de Unreal Engine 4. Bulkhead heeft ook aangegeven dat ze een eigen BattleRank systeem zullen ontwikkelen voor het spel. Een game die ik in ieder geval in de gaten ga houden.

De game zal uitgebracht worden voor de PC, Playstation 4 en de Xbox One.

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek