Battle.net is veranderd in “Blizzard App”

Blizzard

De Battle.net applicatie die lang geleden de individuele launchers van Blizzard games zoals Starcraft en World of Warcraft heeft vervangen gaat niet meer onder de naam Batle.net. Blizzard tech zou de naam worden volgens eerdere berichten, maar het is Blizzard App geworden, uiteindelijk.

Zodra je de app opent zal de client zich gaan updaten waarna deze zich opnieuw zal opstarten. Vanaf dat moment zul je linksboven in de hoek niet langer meer het Battle.net icoontje zien, maar simpelweg het Blizzard logo. De Battle.net website bestaat wel nog zoals die is geweest op moment van schrijven, maar de kans bestaat dat deze ook vervangt zou worden binnenkort.

De reden voor deze verandering is eigenlijk heel eenvoudig. Blizzard games waren volgens velen moeilijk te koppelen met de naam Battle.net. In Blizzard games geïnteresseerde spelers vroegen zich af of dit inderdaad wel de client was van Blizzard, of dat het een namaak was. Deze verwarring is vanaf nu verleden tijd.

Blizzard app

Inhoudelijk is er niets gewijzigd aan de app of aan de games. Je kunt gewoon vrolijk verder spelen alsof er niets gebeurd is, het zal alleen niet meer gebeuren vanaf “Battle.net”

Wat vind jij van deze verandering? Terecht, of nutteloos? ?Laat het ons weten in de reacties!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek